Комисија за клађење без слуха за Шоову шалу!

Покренута истрага против резервног голмана Сатона.

Фудбал 21.02.2017 | 18:30
Комисија за клађење без слуха за Шоову шалу!
Британска државна Комисија за клађење истражује да ли је резервни голман петолигаша Сатона, Вејн Шо, прекришио правила о клађењу, након што је током утакмице са Арсеналом појео питу, пренели су британски медији.

Сатон је у понедељак увече на свом терену изгубио од Арсенала 0:2, а корпулентни Шо је снимљен како за време другог полувремена једе питу. Пре утакмице једна кладионица понудила је квоту 8:1 да ће Шо појести питу уживо у програму.

Шо је то учинио у 83. минуту утакмице док је стајао поред клупе за резервне играче.

Он је признао да је пре утакмице знао да постоји таква понуда у кладионици, али је рекао да је то урадио из шале.

Комисија за клађење је покренула истрагу, а и Фудбалски савез Енглеске (ФА) разматра мере.

"Интегритет у спорту није шала и покренули смо истрагу како бисмо утврдили шта се тачно догодило", рекао је директор Комисије Ричард Вотсон.

Шо је рекао да је пре утакмице знао за квоту.

"Пар момака ми је пре утакмице питало о квоти 8:1 за питу. Рекао сам да не знам, али да нисам ништа јео цео дан и да бих можда могао касније нешто да поједем. После тога сам видео квоту и хтео да се мало нашалим. Обавили смо све измене, а и губили смо 0:2. Отишао сам у кухињу у полувремену, спремили су ми питу са месом и кромпиром", рекао је Шо за Индепендет.

"Мислим да је пар људи уплатило, али нама из Сатон јунајтеда није дозвољено да се кладимо. Мислим да су неки пријатељи и пар навијача уплатили новац, али то је била само шала. Надам се да ће ме чекати пита и пинта у локалном пабу када се вратим", додао је Шо.

Тренер Сатона Пол Досвел рекао је да није задовољан што је један од његових играча бацио у сенку екипу.

"Вејн је постао светска супер звезда јер има 130 килограма. Он је на основу тога желео додатну пажњу медија. Мислим да нас то није приказало у најбољем светлу", рекао је Досвел.

Фудбалски савез Енглеске забрањује играчима да се кладе на утакмице у било којем облику и да дају информације које би могле да помогну клађење.

Британски медији навели су да нема индиција да је Шо зарадио новац, али да је могуће да је кладионица исплатила петоцифрени износ на опкладу.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар