Скривени посмртни остаци Срба

Члан Колегијума директора Института за нестала лица БиХ Милутин Мишић изјавио је да се трага за још 250 несталих сарајевских Срба и да је номиновано неколико локација које би могле скривати њихове посмртне остатке.

Босна и Херцеговина 21.02.2017 | 10:09
Скривени посмртни остаци Срба
Мишић је рекао да постоје информације да су солитер Босмал и џамија у сарајевском насељу Отока изграђени на српским костима и да је мала вјероватноћа да ће се до њих икада доћи.

Он је навео да Тужилаштво БиХ већ три и по године не одговара на захтјев за покретање истраге којом би било утврђено одакле су доспјеле српске кости пронађене у сарајевском насељу Алипашино поље, у земљи која је на обалу Миљацке довезена са другог локалитета.

Захтјев је поднио Институт за нестала лица БиХ, а Мишић је скептичан да ће било шта бити урађено, јер је на дјелу блокада.

"Питам вршиоца дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордану Тадић да ли је коначно утврђено одакле је довезена земља у којој су пронађене кости Слободана Оџаковића, који је нестао на Жучи. Нама ће вјероватно бити одговорено да је та земља довезена са локације на којој се налази објекат који није могуће срушити нити утврдити да ли је то тачно", рекао је Мишић за "Глас Српске".

Он је додао да је дефинитивно потврђено да су кости Оџаковића пронађене у секундарној гробници, односно да су довезене са друге локације, али да то једноставно у Тужилаштву БиХ не желе да рјешавају.

Из Тужилаштва БиХ није стигао одговор на питање због чега није покренута истрага у овим случајевима.

(Срна)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Срамота!!!

21.02.2017 09:44

Срамота је да се СРНА и РТРС користе лажима на рачун мртвих. Зграде Босмала нису изграђене на ливади, него су направљене након што су стари објекти уклоњени. Знам лично, јер сам имао некакву заоставштину на тој локацији. Заиста треба неко под хитно замијенити ове Додикове "стручњаке" који ку*цем не мрдају, нити их уопште занима да истраже све како треба. Сав посао им се своди на узимање дневница и ширење лажи у циљу одржавања тензија. Дабогда њих тражили са багерима, стока лоповска, болесна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

21.02.2017 11:12

И кад су градјени нови прикривани злоцини

Name

Ре: срамота

21.02.2017 11:44

Реци ти савјесни цовјеце гдје су онда, гдје су кости? А насао си да прицас о срамоти...

Name

стриц

21.02.2017 09:47

Има Бога да је ко кликер, али га има. Стићи ће казна сарајеваке монструме што ми убише стрица, стрину и њихову шестогодишњу ћерку на Васкрс 1993. Иако их никад нисмо нашли ни сахранили, они су у рају а оне што их убише, поготово малу Ивону, чека пакао или џехенем, како год. И то девети круг. Можда би олакшали себи дјелић, да само кажу гдје су их закопали, али неће. Сарајевска омерта. Пакт ћутања. Српска дјеца су ван закона, она немају право на живот а када их закољу немају право ни на гроб. Али има Бога, да је ко кликер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@стриц

21.02.2017 10:36

Како ти се зову стриц и стрина?

Name

@ре стриц

21.02.2017 10:48

Објави презиме и адресу становања можда ти неко каже нешто осим што наводиш паушално.

Name

рере стриц

21.02.2017 11:40

Гдје су посмртни остатци: Миливоје Лаловић, Ђорђе Бјелица, Зоран Марковић, Драгомир Ђерић, Стеван Ђокановић, Влајко Голубовић, Недељко Вујичић и Миладин Вукмановић ????? Они су стријељани у великом парку, априла мјесеца 1992. године.

Name

рере стриц

23.02.2017 10:06

Чекам одговор. У међувремену још једно питање: Гдје су посмртни остатци Перишић Влада, радника ГРАС-а, ко га је 1992 убио у његовом стану гдје је живио као самац, и ко је након тога а и данас узурпирао његов стан.

Name

само правда

21.02.2017 10:43

Искрено у ову прицу невјерујем...Али као Босњак могу реци једно,,а то је да сви требају да одговарају за своја злодјела,,нема везе које је вјере..знаци сви,,,,а док год будемо бранили своје,,тј такве људе медју својим народом нема правдје....јер оно сто неријесимо данас цека насу дјецу

ОДГОВОРИТЕ
Name

22.02.2017 06:41

Слажем се,свак треба да одговара и за злочине,али и за сакривање злочинаца,трагова,............ А у овоме случају је баш то, и то од службених лица.Када се дошло до трагова (костију) на депонији у Ссарајеву ----прекидај нема пара

Name

БН

23.02.2017 06:51

Све док су на тражењу ангажовани пензионисани југо официри,који поред добре пензоје из Србије, а примају велике плате и накнаде из БиХ од тражења несталих нема ништа

ОДГОВОРИТЕ