Лажне дојаве преплавиле интернет

Већина домаћих интернет портала посљедњих мјесеци преплављена је огласима кладионичарских аниматора који са лажних профила покушавају лаковјерним играчима продати велике квоте наводно унапријед намјештених утакмица.

Босна и Херцеговина 21.02.2017 | 10:05
Лажне дојаве преплавиле интернет
Након што смо се јавили на један од таквих Фацебоок профила и затражили добитну утакмицу, у року од десет минута добили смо одговор у којем нам је речено да се ради о намјештеним утакмицама из страних земаља од утицајних људи у свијету фудбала, за које они издвајају и преко 15.000 евра.

Затим је услиједило објашњење да је интернет препун превараната и да су они озбиљна организација са десетогодишњим искуством.

Да се преузме намјештена утакмица, плаћа се 200 евра прије и 200 послије утакмице, али због чињенице да смо ми "нови сарадници", понуђено нам је да уплатимо 50 евра прије и 100 послије како бисмо се увјерили у њихову досљедност.

На питање да ли је могуће да добијемо прву "намјештену утакмицу" бесплатно како бисмо се увјерили, добили смо одговор "да нам не могу помоћи на тај начин".

Наредна квота утакмице која се играла била је 16, што би значило да бисмо на уложених 100 добили 1.600 евра.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Репо Послови

21.02.2017 10:20

Ххахах па ова схема/превара је у Фочи у задњих три године донијела милионе марака! И сто је најгоре дрзава нема нацина/не зели да се избори са тим! Мозда је задовољна? Клинци клосарчићи јос у средњој сколи почињу са фалсификовањем WУ признаница и сл,возе Аудије, БМW посебно популаран, зимовања љетовања, Пматерине, нема ста немају! Ал немају дана стаза, пуууу дрзаво

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобер

21.02.2017 11:28

Стари опрбани фол који је први пустио "мајор" Сарејавски преварант 70-тух год.".Сређивао" возачке испите за репа и ако положиш добар а ко не положиш врача репа уз објашњење да један члан комисије све зајебо(била три члана)А уствари није познавао никога у комисији.

ОДГОВОРИТЕ