Николић се предао послије сигнала

Томислав Николић је одлучио да одустане од предсједничке кандидатуре, мада су га најближи сарадници цијелог викенда убеђивали да ипак иде до краја у окршају са Александром Вучићем, сазнаје "Блиц".

Србија 20.02.2017 | 22:05
Николић се предао послије сигнала
Николић је јавно изјавио да ће "Александар бити кандидат на изборима" и да ће "о функцијама послије избора".

- У протекла два-три дана Николић није одустајао од модела који је јавно изнио, а то је да иде на изборе ако се не испуне његови захтјеви. Али, с временом је постало јасније да би ипак више волио да се договори са Вучићем него да иде на изборе - каже извор “Блица” из Предсједништва.

Према сазнањима “Блица”, до ублажавања ратоборног става је код Николића дошло још у петак увече. Наш извор није желео да прецизира због чега конкретно, осим да је током недеље било више разговора појединих функционера Владе Србије са руским политичарима.

- У суботу је већ било приметно да предсједник Николић више није толико одлучан и да није ријеч само о сагледавању обавеза и посљедица кандидатуре, већ да ту има нешто више - каже “Блицов” саговорник.

Потом је јуче и данас Николић у неколико наврата покушао да се састане са Вучићем. Као што је "Блиц" све време најављивао, до састанка није дошло, што је од почетка била Вучићева стратегија како би демонстрирао да није спреман на компромисе. Двојица најмоћнијих људи у Србији јесу разговарали, али не лицем у лице, иако је то била жеља из Предсједништва.

Уследило је вечерас објављено заједничко саопштење Николића и Вучића "о политичко безбедносној ситуацији у земљи и региону". На први поглед се из саопштења чини да су Вучић и Николић разговарали о свему (регионалним тензијама, Босни, Косову, Унеску...) осим о ономе што највише занима српску јавност. Предсједнички избори се помињу у само двије реченице на самом крају. Ипак, јасно је да су у те двије реченице коришћене фразе које су извори "Блица" из Вучићевог кабинета већ користили описујући Вучићеву поруку Николићу - да ће наставити блиско да сарађују, али у неком другом "филму"...

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Назадњаци

20.02.2017 21:22

Обојица су обични пробушени ку**они.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

20.02.2017 21:42

Па има једна изрека неце цуко цуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

20.02.2017 21:52

Како је Николиц брзо капитулиао,мора да је Вуциц обецао да це премијер бити Бајатовиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајатовиц Краљ

20.02.2017 22:06

Бајатовиц је краљ

Name

у круг па на цосе

20.02.2017 23:04

Одједном се као посвадјали и сада је све у реду.Ко ли им писе сценарије да ми је знати али лосе глуме у сваком слуцају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2017 07:57

Ко писе и другима, она тамо "ложа"

Name

борац

21.02.2017 06:10

Борба је за функције која брука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куви

21.02.2017 07:35

Ма то је сада ИН.Модерно доба старе навике.