Ако Бакир хоће Додика, ето му га!

Покретати ревизију поступка у оваквим околностима када ова земља има стотину пута прече ствари је потпуно бесмислено. То је свима јасно, чак и онима који то покрећу, упозорио је предсједник НДП-а Драган Чавић.

Босна и Херцеговина 20.02.2017 | 21:18
Ако Бакир хоће Додика, ето му га!
Чавић сматра да је потребно учинити све да се спријечи подношење ревизије пресуде против Србије.

"Поред тога што не вјерујем још више ме жалости то што је такав потез, са мог становишта, потпуно бесмислен, али и са становишта сваког нормалног човјека у овој земљи. Покретати ревизију поступка у оваквим околностима када ова земља има стотину пута прече ствари је потпуно бесмислено. То је свима јасно, чак и онима који то покрећу - да немају никакве нове факте који би у складу са правилима на основу којих ради Међународни суд правде, то се уопше могло узети у разматрање. Али ето, битно је да се прави експеримент, а тај експеримент ставити Босну и Херцеговину на чекање", рекао је Чавић у разговору за Вијести.

Он је мишљење да послије овог чина партнерство са Бакиром Изетбеговићем нема никаквог смисла.

"Ми смо му рекли да је то стварно велики проблем. Он је потпуно свјестан да се ствара криза у односима а ја му постављма питање- Ко му од Срба може бити партнер? Ако хоће Додика, ето му га? Ко му га брани. Изволи ! Иако сумњам да и Додик има маневарски простор. Колико видим тешко ће наћи партнера међу Србима и ту нема никакве непознанице - Савјет министара ће бити мањинска власт која нема подршку парламента, и довиђења. Чим се нађе нека нова већина биће и промјене у Савјету министара", рекао је Чавић.

На питање хоће ли Савез за промјене овим потезом поклонити власт Милораду Додику и заправо урадити оно што је он прижељкивао цијело вријеме, Чавић је рекао да се нема овдје шта да поклања.

"Савез за промјене је констатно у протекле двије године био под ударом Додика и његове политике, највише због потеза које је повлачио Изетбеговић. Ми смо највеће проблеме имали због апелације коју је Изетбеговић упутио Уставном суду још 2013.године када је са Радмановићем сједио у Предсједништву. Нама није био никакав проблем у свему томе да функционишемо и да кажемо свој став. На крају крајева наши политички ставови везани за разна питања немају везе са другима и она су аутентична. Не мислим ја да ми било шта поклањамо јер је ово неодрживо и немогуће. Говорим у своје име. Нећу опет да говорим у име цијелог Савеза за промјене", рекао је Чавић.

Он каже да је то рекао и Изетбеговићу. "Рекао сам му, фер је да ти кажем своје мишљење прије него што то кажем у медијима а од тебе зависи. Ако желиш добро овој земљи, дај да се окренемо ријешавању питања у вези агенде коју су заједнички подржали ЕУ и међународне финансијске институције. И све то ставимо на коцку због политичким тема из прошлости. Таман се ослободимо једне кризе а крене друга. Имам утисак да је Изетбеговић закључио да је Додик поприлично политички стерилисан послије санкција па се осоколио и мисли да може и даље", рекао је Чавић.

(БН телевизија)

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

цвијет

20.02.2017 20:26

Какав савез за промјене,па ви сте са Додиком,9.јануар,уставни суд,ревизија тузбе,процитани сте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Цвијет

20.02.2017 20:57

Ста је ту цудно? Кад је у питању српски интерси сви Срби су слозни око њих и тако и треба да буде. Цвјетицу, Цавиц је опозиција Додику, а не Републици Српској и Србима. Он је заправо пуно веци Србин од Додика, паметнији је, образованији, постенији, а и крварио је за РС цетири године у рову.

Name

за цвијет

20.02.2017 21:08

А јеси и паметан у вразију матер. Тацно те треба оплодити да се размнозавас јер таквих у овој дрзави нема пуно!!!

Name

Драган

20.02.2017 21:12

Огњен Тадић у Еаст Wест Бридге заједно са СНСД-овцима...сви су страни плаћеници! Људи унапријед говоре за Проинтер, Ланацо, Интеграл, Приједорпутеве а они ништа, уталили се изгледа...значи, домаћи издајници. Ето такви владају овде!

Name

Ре Драган

20.02.2017 21:39

Па ако је ико годинама прицао о криминалу у РС то је Цавиц. Ако је ико подносио тузбе, то је Цавиц. Није имао подрску ни од СзП, а камоли од институција РС у тој борби. И запамти, нико није исти! Какве везе има Огњен Тадиц да Драганим Цавицем ?! Ни иста памет, ни исти морал, ни способност, ни знање. Подрска за Драгана Цавица, једину свијетлу тацку у Сзп.

Name

Ре

20.02.2017 21:57

Потпуно радите сто вам је Додо одредио и овај пут це вас склонити без по муке... наивци једни кренули да буду острији и од самог Доде неби ли добили висе гласова јер виде да то пали.. изгубице те ви свакако са тим лутањем какву политику да водите.. национализам и пријетње или да се дрзите свог курса за бољи зивот цовјека. Одлуците се висе јадни били..

Name

Ре Ре

20.02.2017 22:02

Реагује се на проблем који се појави. Од природе проблема зависи реакција. Ста је требало, да аплаудирају Бакиру?!

Name

Права истина

20.02.2017 22:02

Око уставног суда, 9 Јануара,дана Републике Српске, нису са Додиком вец са Српским народом, правдом и историјским цињеницама!

Name

ре цвијт

21.02.2017 17:10

Сигурно је Чавићу стало више до РС него Рудоњи то је валда јасно, ка што је чињеница да је Чавић од Српских политичара далеко најспособнији и најхрабрији.

Name

Деки

20.02.2017 20:26

Прије свих Баја хоце Бакира, а Бакир ста му понуде..

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

20.02.2017 23:04

Не поклања Чавић, ни садашњи практично непостојећи Савез за промјене Додику власт. То је константа њиховог тупавог опозиционог дјеловања од локалних избора 2008 године, па у наставку, од парламентарних избора 2010 године, до данас. Додику је ову дугогодишњу власт дала слаба државотворна политика, глупост, негативна енергија, некреативност, неслога и недостатак програма САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ. О томе сам већ писао почетком 2014 године. Дођосмо коначно до онога што ја тврдим већ седму годину, до владе НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА. Уједини нас Бакир и његови сатрапи задњим потезима, хвала му за сва времена. Гледаћу да се одужим у великом броју честитом, европском муслиманском народу у Федерацији, мојим некадашњим комшијама, народу са којим сам , као у осталом и сви старији политичари из Српске младост провео и школске клупе дијелио. Као предсједник Еколошке партије, једине зелене парламентарне партије у БиХ, поред велике борбе за здраву и економски самоодрживу Републику Српку, максимално ћу, кад год будем могао, кроз међуентитетску сарадњу, помоћи са нашим партнерима из ЕУ и свјетским еколошким фондацијама свим граничним општинама, посебно Касумовићу у борби против МИТАЛА, па комшији и луцидном Хаџибајрићу,оној дами из Високог и осталим независним градоначелницима,начелницима, који мисле својом главом, а не главом Изебеговића и фундаменталиста. Максимално ћу такође помоћи Шехерзади Делић и њеном покрету,(наравно ни у примисли ако јој идеолог буде острашћени србомрзац Сидран) као и свим паметним муслиманима који хоће да промијене Федерацију. Наравно уз услов, ни случајно да се не уплићу у наше стање Републици Српској, са којим сам јако незадовољан. Ми ћемо то са нашим партнерима, или ако буде памети са ВЛАДОМ НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА, радикално промијени за пар година. С поштовањем Никола Лазаревић предсједник зелених Српске

Name

ре рибар

21.02.2017 09:14

Постовани г.Лазаревицу ви наведосте да сте предсједник зелених,прије бих рекао да припадате десно националним,назвати г.Сидрана "србомрзцем"је у најмању руку неукусно да и не помињем називање Босњака комунистицком измисљотином"Муслимани"лијеп поздрав

Name

цавицу

20.02.2017 20:26

Ниси ти добар са тинтаром.. Попиј бенседин и смири се мало,ста си се размахао ког врага. Је.о те и Додик и Бакир а ј.... вас све редом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2017 20:48

Ти попиј бенседин и не псуј.

Name

ре цавиц

20.02.2017 20:55

Који си ти кркан, некултурни.

Name

Ре

20.02.2017 21:16

Кад је неко таквог вокабулара и тако хистерицно овдје коментарисе, увијек помислим како треба укинут ову опцију коментарисања. Бас бих волио да видим ту персону и ста је она у зивоту постигла. Вјероватно јако мало цим јој је једина сатисфакција да овако пљује по људима. Сигуран сам да би пред Цавицем, да имас имало мозга, требало да стојис као дјак пред професором

Name

Освит

20.02.2017 21:24

Коментар мозда јесте вулгаран али је добронамјеран.

Name

Ре осврт

20.02.2017 22:04

Напротив коментар је изразито злонамјеран, примитиван и безвикаквог знацења. Осим сто се из нега види да се ради о психицки нестабилној особи.

Name

Опоп

23.02.2017 07:58

А кад се псује Додик онда то ником не смета и није вулгарно.

Name

ре

23.02.2017 09:59

Смета ми кад се пљује било ко. А посебно ми смета кад се тако у јавности изражава и предсједник РС, па онда свако ко је интелектуално ограничен мисли да баш тако треба и он да се понаша. У том смислу, Додик је више уништио Србе него и један непријатељ. Добили смо већински агресивно, некултурно, необразовано и лаких пара жељно, друштво.

Name

Милана

20.02.2017 20:34

Продала бих добру кућу да само купим један стан у Србији или Војводини,кућа је стварно добра и грађена као себи и потомцима када се гради,али стварно ми је овога доста,ових препуцавања и криза,никада у овој БиХ живота бити неће,стварно је ово земља мржње,осим мржње овдје нема друге емоције,малограђанштина и мржња.Желим све да распродам да ишчупам коријење,и да се овдје не свратим ни на каву,да избацим из главе све и свакога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

20.02.2017 21:06

Продајем куцу на клизисту , није пуно прешла.

Name

за Игора

20.02.2017 21:55

Ех Игоре нека те,исмијах се право хахаха,одавно бољу салу не цух.....

Name

Карадоз

21.02.2017 06:28

Милан а ти си убједјена да је у Србији боље?

Name

Ре игор

21.02.2017 06:50

Продајем старију куцу .Зарибала ни клизисте је не мозе помјерит...

Name

Милана

21.02.2017 14:34

А у Србији нас једва чекају.

Name

неконтам

20.02.2017 20:36

Свакако апликација пропада, нема легитимитет, није овлаштен агент, нема нових доказа...зашто заиста сви онда скупа неби поднијели ревизију и показали да им је стало до свих грађана у БиХ па да сутра нико не може рећи знам ја шта је истина али си ме ти спријечио да дођем до правде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

??

20.02.2017 20:57

Е, неће моћи тако.. Знамо да би то жељели али не иде то тако.

Name

ЈА

20.02.2017 21:01

Када ти је стало до истине сто не питас оне у Пентагону,Ватикану,Бундестагу.Ми не знамо ста је било у првом и другом свијетском рату јер су историју писали побједници како њима одговара.Каква год ,,истина,,буде опет це свако имати своју ,,истину,,.

Name

Киза

20.02.2017 20:45

Цуј ево му га! Нуди му га особа која га је изабрала и има га за партнера. Земљо профундај се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Киза

20.02.2017 21:12

Додику је власт дала скупстинска вецина јер хе ПДПтада напустио савез са СДС и прессо на дтрану Додика. Цавиц је као легалиста морсо да предлози кандидата из те скупстинске вецине снсд- пдп или да направи устсвну кризу у РС у најтезе послератно вријеме. Поступио је цасни, по закону иако је знао да тиме себи врзе омцу око врата. Зато је он за мене цастан цовјек, ставио је у том моменту интерес РС испред лицног. То је било 2005. а од тада га дрзите на власти ви који за њега гласате.

Name

ре ре киза

20.02.2017 21:40

Киза каже за Бакира. Чавић изабрао Бакираза партнера а сад му као криво.

Name

Ре ре киза

20.02.2017 22:06

То је таква будаластина да цак нисам могао ни да замислим да је Киза и такву лаз написао. То цак не завредјује ни коментар.

Name

Сви политицаре

20.02.2017 20:52

Вјеровао бих Цавицу да је исто тако савјетивао Србији да је било илузорно подизати потјерницу за Насером Орицем кога је Хаг ослободио. Овако испада као цисто политицарење - понасамо се као веци Срби од Срба из Србије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.02.2017 21:41

Ниси ти видио Србина, цим тако говорис. Зато, иди вјеруј Бакиру, а мозес и Додику, иста је то памет.

Name

Ре

20.02.2017 21:45

Ти не можеш бити већи Србин ни од кога јер ти ниси Србин,имаш само Српско презиме као и сви твоји.

Name

Босна

20.02.2017 22:05

Хаски суд је исто тако ослободио Хрватске генерале Готовину и Маркаца, одговорне за највеце етницко цисцење на тлу Европе од другог свјетског рата. Знас ти добро да је Хаски суд политицки суд прије свега, и антисрпски у великој мјери, само се овде правис паметан!

Name

Ревизија

20.02.2017 20:58

Какве везе има ревизија са васим радом једни и других пустите да раде ревизију судови ви знате да нејма доказа онда их пустите сто се нервирате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постено

22.02.2017 20:06

Поштено !!!

Name

СДС

20.02.2017 21:01

Ти си добар са Бакиром и међународним мешетарима ,а да си паметан и данас би био у СДС-у.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре СДС

20.02.2017 21:35

Ти си СНСД плаценик, и највеци вам је зрн у оку Цавиц јер знате да је јос само он остао са знањем, искуством и постењем да се бори против васе багре. Зато и пљујете и лазете и пјените.

Name

СДС

21.02.2017 07:53

Не дао ми Бог његову памет и поштење,био бих у лудници или затвору.

Name

Ре СДС

21.02.2017 08:36

Сто се тице луднице, не знам да ли си за њу, али с обзиром на колицину зла које у себи носис добро би ти досла струцна медицинска помоц.

Name

Бакир Изетбеговић

20.02.2017 21:08

Шта ће ми сад кад нема марке у џепу. Да му ја храним породицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

да си ти зив и здрав

20.02.2017 21:26

Да си ти зив и здрав Бакир је заврсио градјевину - архитактуру пуно прије рата, а његова је докторица. Према томе, он мозе хранити тебе а не ти њега.

Name

Мицко

20.02.2017 22:07

Ста је "архитактура"? И ста њему додје та докторица? Ако се неповезујес бас у глави, постоје институције које се брину о томе! Поздрав!

Name

Соко

20.02.2017 23:15

Да заврсио и дипломиро на исламској декларацији.

Name

ХРГАЉПП

20.02.2017 21:13

Па брацо срби , сви сте ви били на Додковим референдуму, на дану републике досао је И Николиц. Па нису ни они сисали весло. ову политику И врабци знају. будимо реални.ОВО НАМ ЈЕ МИЛО ЗА ДРАГО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.02.2017 21:47

Које? Референдум сам од себе настао? Ко нам је дирао дан РС? Ко? Ко дира РС? Исти тај твој Бакир не престаје са нападима на РС и њене институције. Трн смо му у оку. И њему и већини Бошњака. То је једина реалност.

Name

Леко

20.02.2017 22:02

Дотрцаце додик бакету да му одобри трансу кретида од ммф и то ускоро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре леко

21.02.2017 06:44

У коју кафани су се договорили? Идем одмах запалити

Name

услуга

20.02.2017 23:29

Огромна услуга Изетбеговица Додику и то таман кад ММФ стезе кајис и кад треба Дода да се бави собом кад ето опет они против нас куку леле рајтинг расте а плате и све остало све низе и низе ако их уопсте има. За оцекивати је исто и у федерацију. А све је поцело са тобозе санкција па се сад сјетили тузбе а све да развуку на времену јер ово планирају да музу ове године јер вец следеца је изборна и питање бити ил' не бити. Све у свему народе гледај свој посао и цувај то сто имас јер они це нам јос мало и мртве красти да врате дугове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тетке на дјелу.

21.02.2017 01:27

Људи ово нису политицари, ово су тетке!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2017 19:39

А ста би политицари, по твом мисљењу, требло да ураде па да не буду тетке? Да се скину до паса и побију на улици? Да нас поведу у рат? Политицар се бори политицким средствима. Ми који коментарисемо и паметујемо како нам нико не ваља, ста ти ми радимо па нисмо тетке? Не ваља вецина политицара али не ваља ни вецина народа. И то се најбоље види по разним коментарима доконих, злобних, завидних и неспособних људи.

Name

Спадају МАСКЕ

21.02.2017 02:29

Сви исти као и Додик Само у другим профилу. Бука,,, галама, они ће нешто урадит ,, они ће некоме да пријете,,они би да бојкотију,,,Ма све хероји и заштитници свог народа.а мањи су од маковог ЗРНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма хајде

21.02.2017 08:40

Ако конкретно мислис на Цавица, он је своју храброст доказао у рову, цијели рат. Питај људе из његове јединице. Питај његове саборце које је спасавао по цијену да изгуби главу. И не прицај о стварима о којима немас појма.

Name

корпусна полиција 1. КК

21.02.2017 11:04

Свака њему част за ровове. Ни мање ни више храбрији него ми остали. Свако од нас је био и храбар и плашљив. То стоји. Али треба и рећи да је мноштво погрешних политичких одлука урадио. Био је ратник. Скидам му капу. Као политичара бих га заобишао у широком луку.

Name

Ре Корпус

21.02.2017 19:47

Ја мислим да је Цавиц изразито добар политицар. Његова једина ,, мана" је сто се слијепо дрзи цињеница и знања. У овом тренутку и на овим просторима то не наилази на размијевање. Вријеме је најбољи судија, а ја се не сјецам 15 година уназад, да је тај цовјек иста рекао, а да је то била лаз или незнање, нити да га је вријеме демантовало. Зато га постујем. Уморна сам од кловнова у политици, петљанаца, криминалаца, који су такве манире пренијели у јавни простор и уцинили да све то сада буде друствено прихватљив и позељан стил зивота. Мозда гријесим али вољела бих да видим Цавица на мјесту премијера РС.

Name

Адам

21.02.2017 05:59

У нормалним државама кад неко мисли да су му повриђена права он се обрати суду,каже свој случај па онда суд одлучује јел он у праву или криву,само код нас се одмах иде у медије и дижу се тензије,сви су правници и адвокати,политика и право су два различита заната

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.02.2017 06:31

Управо тако.

Name

АР

21.02.2017 06:59

Ста је ово сад нико неце Додика Па ко це нам бити президент Богами осјетице дрзава одма ако га де ријесимо Мозда би се поцело цак И зивјети нормално

Name

Мудрац

21.02.2017 08:37

Какава је сврха ове халабуке. Сви имају своју прицу славних историја прадједова који су се медјусобом униставали. Ни данас дан се памети не моземо дозвати Историје су биле И остале уцитељице мрзње медју народима . По скорасњим историјама се ниста није промјенило. Борци И хероји поново коло воде. Ми са ових простора то хоцемо то волимо И не моземо се никад договорити И споразумјети . Нека веца сила то мозда мозе. Да се исте ствари не би понављале мозда ревизија мозе помоци . Ко се тога боји зели неције унистење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ибро

21.02.2017 18:31

Добро досо СНСД у заједницке институције ова опозиција то су мацици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

21.02.2017 22:49

СВАКА МУ ЈЕ ЗЛАТНА ПОДРЖАВАМ ЧАВИЋА КОИ ИМА ЕКОНОМИЈУ У МАЛОМ ПРСТУ КО НЕ ЖЕЛИ ДА ВИДИ НЕ МОРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

љубинка Сцхуттен

22.02.2017 02:15

Босњаци стално несто тразе по оној народној пословици:"Кадија те тузи ,кадија ти суди."

ОДГОВОРИТЕ
Name

разумио

22.02.2017 07:41

Довољно је само процитати наслов текста па да се закљуци о каквим политицарима се ради. Са таквима БиХ нема перспективе. Додик је у праву када казе да је БиХ неуспјела дрзава, само народу остаје да закљуци засто је то тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кухиња

22.02.2017 21:52

Мени ово све што с едешава у посљедње вријеме личи на политичко свјесно кухање које одговара и Бакиру, и Додику а и Вучићу. Сви они су у истом проблему: нису у стању да се баве економским питањима, а уз то, у БиХ се увелико ровари и дижу оптужнице због криминала.Па шта преостаје њима него да дижу политичке тензије и замајавају народ. Ни о чем другом не причају, нити се чиме баве, а при том се најављује ново поскупљење горива. Стање у здравству у смртном ропцу, па опет ништа. Они врте стално исту плочу. Али, али, нађу простора у Дневнику да прозову Тихомира Глигорића. Је ли то Глиго највећи проблем за нас? Која смјехурија!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

храст

23.02.2017 12:27

Цавицу нетреба ни бакир никоме исто као иДодик и Цовиц,они свакако народним парама купују изборе и преварама,да их хоце дјаво однијети сто прије то боље за све градјане.

ОДГОВОРИТЕ