Одрекла се помоћи у корист дјевојчице

У организацији Удружења Коњичана Републике Српске, у Требињу је организовано донаторско вече за обнову Цркве Светог Василија Великог у Коњицу, за лијечење трогодишње дјевојчице Софије Шушић, као и лијечење Милијане Ћећез.

Република Српска 20.02.2017 | 17:24
Одрекла се помоћи у корист дјевојчице
Предсједник Удружења Коњичана Републике Српске Зоран Пологош истакао је да је донатарско вече организовано с циљем да се прикупи помоћ за оне којима је у овом тренутку најпотребнија, али да је Милијана Ћећез пред само вече обавијестила Удружење да је прикупила довољно новца за трансплатацију бубрега, те да се одриче у корист дјевојчице Софије Шушић, која од рођења има тешке здравствене проблеме.

“Оно што морам да напоменем што многи не знају, хероина Милијана Ћећез је током одбрамбено-отаџбинског рата изгубила браћу Рајка и Ристана, оца Милорада и мужа Душана”, рекао је Зоран Пологош, предсједник Удружења Коњичана Републике Српске.

“Од самог рођења има великих проблема које не би могли сами да издржимо да није подршке свих људи са наших простора, из Требиња, из цијеле Републике Српске и Србије, Америке, Аустралије. Сви су се одазавали на наш апел када су чули о чему се ради. Од самог рођења дјетету је дијагноза постављена - урођена аномалија мозга, гдје чеони дио мозга није развијен како треба и услијед тога се јављају епилептични напади и успорен развој уз много проблема кроз њено само одрастање”, каже Светозар Шушић, отац Софије.

У Коњицу је прије рата живјело око 8.000 Срба, а данас их је тек неких 300, углавном старачке популације. Повратка у тај град нема, а мали је број оних који би се и вратили.

“Нажалост, повратак је био врло слаб; политичка ситуација је диктирала тај повратак, непроцесуирање злочина који су се тамо десили и тешко економско стање довели су до тога да је повратак био готово минималан. Имамо и сада повратничких села - Чичево, гдје људи живе без струје, воде и основних животних услова. На томе се ништа не ради, а имамо слабу подршку и политике из Републике Српске и Федерације да то ријешимо”, нагласио је Милан Бужанин, парох коњички.

У Удружењу Коњичана посебно су се захвалили земљацама који живе у дијаспори, Америци и Аустралији, а који редовно скупљају помоћ и учествују у хуманитарним акцијама.

(БН телевизија)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тото

20.02.2017 19:00

Па ти коњи у коњицу нису нормални умјесто дасе боре даих има сто висе они не раде ништа дасе људи врацају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драж

20.02.2017 20:38

Милијана је у рату изгубила четири члана породице и мора сакупљати новац за лијечење.О боже опрости им не знају шта раде.

ОДГОВОРИТЕ