Партизан: Свако нормалан осудиће напад на Евертона!

Огласио се и ФК Партизан поводом расистичког напада на његовог играча Евертона на Бањици од стране навијача и Рада.

Фудбал 20.02.2017 | 21:00
Партизан: Свако нормалан осудиће напад на Евертона!
Бразилац је показао средњи прст "грађевинарима" на крају меча у недељу, као одговор на мајмунске крике са трибина, а на његову реакцију су срдито реаговали и фудбалери Рада.

Партизан је осудио такво понашање истакавши да је "супротно историји и традицији нашег народа, клуба и опредељења наших навијача".

Саопштење ФК Партизан преносимо у целости:

Утакмица између Фудбалских клубова Рада и Партизана, жељно очекивана у нашем клубу и код наших навијача, протекла је у коректној игри и понашању играча оба тима. Нажалост, на овај меч и победу насег клуба бачена је сенка злонамерним чином појединаца, или групе навијача, која је обезвредила све напоре играча и клуба, да у фер и коректној борби дође до три бода на премијери пролећног дела сезоне.

Овим путем ФК Партизан одлучно осуђује расистичко скандирање упућено нашем играчу Евертону, које је потпуно супротно опредељењу и мишљењу огромне већине грађана Србије и свих навијача Партизана.

Оштро осуђујемо починиоце овог безумног чина, који није само расистички, већ представља и акт мржње према Партизану и свим грађанима Србије. Уверени смо да ФК Рад ни на који начин није повезан са немилим сценама и верујемо да овај срамни догађај неће покварити наше спортско пријатељство. Фудбалски клуб Партизан ће учинити све, да се у сарадњи са надлежним органима, такво понашање трајно одстрани са спортских борилишта.

У ту сврху пружамо и пуну подршку једном од најбољих играча нашг клуба – Евертону, који је током боравка у Србији у протеклих годину дана освојио срца навијача, пре свега својим понашањем и односом према Клубу, саиграчима, обавезама… Свако ко је упознао Евертона, може да посведочи да је реч о изузетној особи, породичном човеку, који је готово у сваком интервјуу медијима истицао колико су он и његова породица срећни и задовољни животом и односом људи у Србији према њима. Тим пре, срамно понашање дела навијача је за сваку осуду од стране свих нормалних људи у Србији.

ФК Партизан осећа обавезу да се извини свима који су увређени и погођени расистичким скандирањем и још једном желимо да истакнемо да је та порука потпуно супротна историји и традицији нашег народа, клуба и опредељењу наших навијача.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар