Избор селектора Србије: Симо Крунић мијења Лалатовића!

Беквалац се нудио СМС порукама, одбили Станојевић и Пауновић! Гордан Петрић води репрезентацију до 20 година.

Фудбал 20.02.2017 | 14:00
Избор селектора Србије: Симо Крунић мијења Лалатовића!
Ненад Лалатовић до Пољске, Симо Крунић од Пољске! Фудбалски савез Србије скоро два месеца тражио је наследника Томиславу Сивићу, а онда је пронашао двоструко решење за клупу младе репрезентације, које се огледа у чињеници да се већ зна ко ће водити Орлиће на Првенству Европе, а ко им ући у нови циклус квалификација кад се овај заврши. Према сазнањима Спортског журнала, Ненад Лалатовић биће изабран да води тим у Пољској, а после тог такмичења на његово место стиже - Симо Крунић.

Журнал је у издању од понедељка пласирао информацију да ће Лалатовић потписати уговор на одређено време, односно до завршетка Првенства Европе (до 16. до 30. јуна). Као што је већ најављено, у овом случају биће замрзнута одлука ФСС-а да исти човек не може истовремено да води клуб и репрезентацију, па ће после турнира у Пољској садашњи шеф струке Чукаричког наставити рад на Бановом брду, где је зимус потписао уговор на четири године.

Лалатовића ће на функцији селектора младе репрезентације, у новом циклусу, који ће почети у септембру са новом генерацијом („класа 1996“ и млађи) заменити Симо Крунић. Реч је о некадашњем стратегу ОФК Београда, Чукаричког, Инђије и Јагодине (у два мандата), који је највећи успех током тренерске каријере постигао управо са клубом из Поморавља, освојивши Куп Србије, победом над Војводином (2013). Осим тога, Крунић је 2006. био помоћник Хавијеру Клементеу на клупи А репрезентације Србије, а Журнал пише да је „континуитет у раду један од разлога што Симо Крунић одмах није добио подршку“. Ту се, пре свега мисли, на чињеницу да од 2014. чека на ангажман.

Ни Лалатовић, ни Крунић нису били прве опције актуелног руководства Фудбалског савеза Србије. Журнал наводи да је жеља челника била да ову генерацију на ЕП води Вељко Пауновић, поготово јер у њој има доста играча са којима је лета 2015. постао првак света на Мундијалиту на Новом Зеланду. Пауновић је тај предлог одбио, јер му је жеља да се посвети раду у Сједињеним Америчким Државама, где му ускоро почиње друга сезона у Чикаго Фајерсима. Понуду ФСС-а да постане селектор младе репрезентације одбио је и некадашњи стратег Партизана, Александар Станојевић.

„Љут што пре три године није постао селектор А репрезентације, јер су се против избора, наводно, побунили челници Црвене звезде, Станојевић се, ако је веровати неким његовим пријатељима, зарекао да у Србији више неће радити“, пише Журнал.

Занимљиво је сазнање угледног дневника да је било тренера који су се сами нудили за функцију стратега Орлића.

„Драгољуб Беквалац један је од малобројних тренера који је желео да буде селектор. Сазнајемо да је искусни стручњак чак путем СМС порука то директно саопштио и председнику ФСС Славиши Кокези. Како је Кокеза игнорисао Беквалчеву жељу, некадашњи тренер Војводине, Новог Пазара, нишког Радничког постао је први јавни критизер ФС Србије, али и Ненада Лалатовића у неким медијима“, наводи Спортски журнал.

Исти извор додаје да ће Гордан Петрић постати селектор репрезентације до 20 године коју је пре њега водио баш Ненад Лалатовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар