Црно-бијели против расизма: Народе, и Евертон је човјек! Није то заслужио!

„Сви знамо да има кратак фитљ, али је људско биће као и ми“, каже Бојан Остојић, док капитен Мирослав Вулићевић позива на смиривање страсти.

Фудбал 20.02.2017 | 19:30
Црно-бијели против расизма: Народе, и Евертон је човјек! Није то заслужио!
Саосећају Партизанови фудбалери са Евертоном Луизом. То што је Бразилац на расној основи вређан током меча са Радом изазвало је емпатију остатка експедиције црно-белих на Бањици, што се јасно видело у реакцијама по окончању меча у коме је освајач Купа славио 1:0, голом Уроша Ђурђевића.

Нажалост, о фудбалу се најмање причало. У центру пажње су непримерене провокације Јунајтед Форса и реакција задњег везног Парног ваљка.

„Навијачи Рада су скандирали то што су скандирали, а сви знамо да Евертон има кратак фитиљ. Нисам ни приметио да је после последњег судијског звиџука отрчао ка њиховој трибини, јер сам се у тим тренуцима поздрављао са ривалима“, први је утисак Бојана Остојића.

Искусни штопер пренео је и како се Евертон осећао у свлачионици.

„Почео је да плаће још на терену, Жао ми га је. И он је људско биће, ко и ми. Небитна је раса. Свако се бори за себе. То је то“, кратко ће Остојић.

Капитен Партизана Мирослав Вулићевић маниром човека који већ деценију шпарта теренима Суперлиге осудио је гест Радових најватренијих прсталица, пожелевши да се тензије што пре смире.

„Није моје да коментаришем, али није ни спортски, а ни људски то што су навијачи Рада певали током целе утакмице. Дошли смо на Бањицу да играмо фудбал. Ми смо спортисти, пре свега. Евертон је напустио терен у сузама, сви смо га тешили. Апсолутно га разумемо и уз њега смо“, рекао је Вулићевић.

Гест Радових навијача је за осуду. Вероватно и казну клуба, пошто је делегат два пута, за време меча упозоравао, а званичан спикер преносио претње да ће би утакмица могла да се прекине уколико се расистичка скандирања наставе. Једино спорно је Евертонова реакција који је отрчао ка трибини где су домаћи фанови и на провокације узвратио провокацијом, што је био увод у општи метеж.

„Не могу да кажем да је његова реакција нормална, али тешко је сузбити емоције у датим околностим,а. Није то Евертон заслужио. Само се бори за свој клуб, као што се и играчи Рада боре за свој. Нема места тешким речима, инцидентима“, покушава да смири страсти Мирослав Вулићевић.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар