Коментар: Фудбалери Рада, ви и Евертон једете исти хљеб!

Отварање пролећне полусезоне Суперлиге Србије нису обележиле голеаде, дриблинзи, преокрети, већ скандал који се догодио на Бањици у дуелу Рада и Партизана.

Фудбал 20.02.2017 | 12:00
Коментар: Фудбалери Рада, ви и Евертон једете исти хљеб!
Навијачки фолклор симпатизера клуба са Бањице је и овога пута стигао у центар пажње, али у томе су им се придружили и момци који на терену бране боје њиховог тима.

Изнервиран расистичким провокацијама које су стизале са дела трибина на ком су били смештени припадници Јунајтед форса, дефанзивни везиста Партизана Евертон је упутио увредљиву поруку, после чега се нашао на бруталном удару колега из супротног табора.

Да ли из жеље да се додворе својим навијачима, да их "заштите" или већ постоји неки трећи разлог, тек неколико фудбалера Рада је кренуло физички да се обрачуна са Бразилцем, који је током скоро целе утакмице морао да трпи иживљавање навијача домаће екипе.

Потез Евертона јесте за осуду, али све то пада у други план када се погледа реакција момака који зарађују за живот на исти начин као и он – играјући фудбал и бранећи боје клуба чији су чланови и на чијем су платном списку.

Уместо покушаја да спрече руљу која се скрива иза имена клуба за који наступају у испољавању најнижих могућих "људских" страсти, фудбалери Рада су учествовали у томе, нападом на момка из Бразила који ништа друго није радио на терену, осим брањења своје личности, кад већ није било никог другог да то уради уместо њега.

О томе је на конференцији за медије говорио и тренер "црно-белих" Марко Николић, који је, на инсистирање новинара да прокоментарише реакцију свог пулена, скренуо пажњу на то да би се требало позабавити "акцијом" која је довела до тога.

"Је л' има још нешто за осуду пре тог одласка Евертона тамо? Ако има, осудићемо и једне и друге, нећемо само Евертона. Све су то ствари које се догађају, али постоје дисциплински органи који ће одредити казне за све учеснике", рекао је Николић.

На крају меча је виђено оно што не би требало да буде случај на фудбалском терену, играч чија екипа је победила је у свлачионицу отишао у сузама.

Ма који тим да је у питању, ма који играч да је у питању, ако ништа друго бар њихове колеге са којима деле зелени тепих треба да стану у заштиту, а не да учествују у линчу и чак доливају уље на ватру.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

20.02.2017 11:16

Српски фудбал воде тзв.навијачи, тј.хулигани. Њих се плаше сви. и играчи и управе клубова и људи у фудбалском савезу. Од њих несмију писнути,већ им купују улазнице,дају паре за путовања и за остале назови трошкове. А ти хулигани се у суштини баве криминалом. Пљачкају ,дилују дрогу, шамарају играче ,лупају им кола,скидају им дресове на стадиону,недају отићи у свлачионицу па ови морају стајати пред њима као "ђаци" и свашта нешто. То је права истина и то сви у држави знају,а нико неће или несмије да то једном коначно рјеши. Због тога клубови и савез плаћају огромне казне УЕФИ и то тако иде већ деценијама. То је фудбалска слика Србије,а ништа боље није ни у региону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господар

20.02.2017 12:51

Па зар није рекао Господар Србије да НЕМА СНАГЕ да се обрачуна са истим тим хулиганима?