ИТА - Куп: Мачвану и Радуљици трофеј у Италији!

У финалу Купа Италије, у Риминију, Армани славио против Динамо Сасарија резултатом 84:74.  Армани освојио Куп, Мачван најбољи скакач!

Кошарка 19.02.2017 | 23:30
ИТА - Куп: Мачвану и Радуљици трофеј у Италији!
Трофеј иде у Милано!

Рики Хикмен се "није видео" у четвртфиналним и полуфиналним мечевима, али је зато у финалу Купа Италије пружио МВП партију и са 25 постигнутих поена водио свој Армани до титуле преко Динамо Сасарија 84:74 (11:19, 23:17, 22:18, 28:20).

Армани је, чинило се, имао добијен меч и водио девет разлике, али на минут и по до краја везали су неколико одличних напада играчи Сасарија, стигли на минус три – до промашаја Стипчевића за три. Уследио је офанзивни скок, па фаул Савановића над Мачваном који је са "пенала" повећао на пет поена разлике што је Армани успео да одржи до краја меча.

Код победника је Милан Мачван имао 11 поена и 7 скокова за 27 минута на паркету, док је Мирослав Радуљица играо свега пет минута и није успео да се упише. (0/3).

Код Сасарија, Душко Савановић је имао 7 поена и 6 скокова.

Армани је до финала стигао преко Бриндисија (77:75) и Ређане (87:74), док је тим са Сардиније ишао подједнако "компликованим" путем. Прво су после драме савладали Авелино (69:68), а онда су победиши Брешу (77:70).

Изабраници Јасмина Репеше дошли су до преокрета у трећем кварталу и до средине последњег квартала имали предност, али је екипа Сасарија серијом од 8:0 направила прикључак на само два минута пре краја меча.

Међутим, Рики Хикман после те серије је изгубио две лопте, Савановић и друштво то нису успели да искористе, Мачван је потом био прецизан са линије пенала, а тачку на овај меч ставио је Мантас Калниетис поенима на 25 секунди пре краја.

Најефикаснији је у победничком саставу био сјајни Рики Хикман са 25 поена, пратио га је Сандерс са 15, док је српски кошаркаш Милан Мачван додао 11 поена и седам скокова.

У пораженом саставу 15 поена Тревора Лејсија, 13 је додао Гани Лавал, док је Стипчевић меч окончао са 11 поена. Душко Савановић је уписао седам поена и шест скокова.

Рики Хикман је проглашен и за најкориснијег играча великог финала, док је Мачван добио признање за најбољег скакача финалног турнира.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар