Радојичић се хвали, опозиција критикује

Бањалучки градоначелник, Игор Радојичић, оцијенио је данас да је Бањалука на добром путу и истакао да је, с циљем стварања стабилног градског буџета у области јавних финансија покренуто реструкурисање јавног дуга, те да је у току тендер за реструктурисање 73 милиона КМ, који је отворен до 31. марта.

Република Српска 19.02.2017 | 20:31
Радојичић се хвали, опозиција критикује
Поводом 100 дана рада, Радојичић се похвалио радом нове администрације. Градска опозиција сматра да разлога за хвалисање нема.

Добри смо, али бисмо могли бити и бољи – оцјењује Игор Радојичић првис 100 дана нове градске администрације.

Градоначелник Бањалуке каже да ће у априлу донијети одлуку о реструктурисању градског буџета и дугорочно на десетак година „испеглати“ градски дуг од 73 милиона марака.

За рјешавање горућег проблема Бањалуке – "Топлане", постоје два заинтересована партнера, тврди Радојичић.

У изборној кампањи Игор Радојичић је обећао још много ствари које би требало да ријеши, те је објашњавао да је он ван погубне политике СНСД-а и да ће радити све да грађани, у сваком погледу добију бољу услугу, али то се није десило, каже Љубо Нинковић, одборник СДС-а у Скупштини града Бањалука.

СДС је нудио различита рјешења и различите приступе када је у питању „Топлана“, али Радојичић није желио да појединачно разговара са политичким партијама о могућим рјешењима, а слично је и са реструктурисањем градског дуга, истиче Нинковић.

Водимо тешку борбу за градску имовину, имамо низ судских поступака и најмаштовитије изазове у смислу покушаја изузимања градске имовине, а о томе смо нарочиту полемику имали са Правобранилаштвом и први епилог тога су оставке у тој институцији, закључио је Радојичић, признавши да није задовољан тромошћу бирократског апарата.



(БН телевизија)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бн

19.02.2017 19:38

Цуј реконструкција дуга.у превду знаци нова. Задузења,кода неко реконструсе несто дзабе.(нема дзабе и код старе бабе)

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

19.02.2017 20:38

А мајке ти шта си то урадио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ој ха

19.02.2017 20:43

Хвали ли га јос ко?

ОДГОВОРИТЕ
Name

геос

20.02.2017 08:59

Хватајте у РУГИП-у земљишно књижну мафију; Стојчина, Деурића, Ћану, Даниелу и шефове катастара који раде по налогу руководних у РГУ на челу са Комљеновићем и Радуљем

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјештак

20.02.2017 09:19

Нудим се за вјештака геодету да све истражим, а мислим да Радојичић-ђетић нема искрене намјере да то истражи, јер је све то Додик организовао путем з.к. мафије из РУГИПП-а

Name

з.к. 1/1

20.02.2017 09:26

Код књижења ако нема рупе у закону, онда се праве измјене у закону, тако да се све уклопи у законске оквире, а све у организацији организоване крим екипе из РУГИП

Name

Цица

20.02.2017 10:13

Како није урадио,повецао је цовјек таксе па то је одлицно нема ста само напред све сто је прицао о реорганизаци градске управе,ста је урадјено а брадоња има ли ста осим повецани ТАКСИ????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

20.02.2017 11:42

Бања Лука је потпуно мртав град, тако је задњих пар година, да нема несто туриста љети и у вријеме празника не вјерујем да би град имао било какав приход. И сва среца сто је студентски град па је велика миграција студената из других градова према. Инаце да нема тих ствари град би потпуно стао, нема инвестиција, развој града је тотално успорио, људи масовно одлазе за бољим зивотом, нема спорта, културе, ницега. А Радојициц? Он је толико неуспјесан од када је градонацелник да нема ни људи на улицама, о неком побољсању се мозе само сањати са њим, као да не владају његови вец 20 година, зали Бозе ове омладине без будуцности. Људи једноставно толико лосе зиве, само тајкунско-лоповске породице узивају. И то сто је најгоре и они тросе по иностранству оно сто су отели. Јадно је све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подоругла

20.02.2017 17:18

Овај хвали Кају окорелог криминалца,теско нама...