Нема више уздржаности - нови уговор и милијарда!

Манчестер јунајтед и Жозе Мурињо ускоро ће потписати нови, јачи уговор, а у периоду до 2022. године клуб са "Олд трафорда" планира да потроши милијарду фунти на први тим. Да, да. . .

Фудбал 21.02.2017 | 19:00
Нема више уздржаности - нови уговор и милијарда!
Ко се о млеко опече и у јогурт дува.

Уговор који је прошлог пролећа један од најбољих тренера света Жозе Мурињо потписао са збуњеним Манчестер јунајтедом није био ни дуготрајан, ни јак, попут неких конкурентнских у Енглеској и шире.

Једноставно, након што епизоде са Дејвидом Мојесом и Лујом ван Галом нису донеле ни део онога што се очекивало после одласка сера Алекса Фергусона, у Јунајтеду су били обазриви иако су се договарали са једним од најтрофејнијих тренера у модерном фудбалу.

Такође, ни Мурињова преговарачка улога није била сјајна због начина на који је привео крају другу сарадњу са Челсијем, резутлата које је имао на почетку сезоне 2015/16 и гомиле проблема у које се, иритиран ситуацијом на "Бриџу", уплео у међувремену.

Проблем су била и права на лик и дело, замршен уговор са Челсијем, итд.

Али, већ после две трећине прве заједничке сезоне, разведриле су се све сумње и нестала неповерења изнад "Олд трафорда".

Енглески медији наводе да ће породица Глејзер врло брзо ставити пред Муриња нови, јачи и уговор са мање клаузула, који ће Португалац сасвим сигурно прихватити, свестан да после Реал Мадрида и Манчестер јунајтеда неће бити још много клубова тог ранга у којима ће моћи да ради.

Углавном, уговор који је потписан лета 2016. и који важи до лета 2019. године, уз годишњу плату од десет милиона фунти, ускоро би требало да замени уговор до 2022. године према којем ће "Му" годишње зарађивати 12 милиона фунти без бонуса и премија у односу на резултате, трофеје и пласмане у међународна такмичења.

Поре тога, Јунајтед у том периоду - пише таблоид "Тхе Сун" - планира да уложи милијарду фунти у све што има везе са првим тимом, пре свега на појачања.

Ова информација процурела је у јавност после састанка који је први оперативац клуба, извршни потпредседник Ед Вудвард одржао са појединим члановима породице Глејзер.

Док се чека инвестиција од милијарду евра, Мурињо је током првог прелазног рока већ потрошио 150 милиона фунти само на обештећења за играче попут Пола Погбе, Хенрика Мхитарјана и Ерика Баија. Златан Ибрахимовић дошао је без обештећења, а у суму од 150 милиона фунти не улази његова и плате осталих појачања, уз то недавно је и процурела информација да је Бајерн Минхен одбио понуду "ђавола" од 100 милиона евра за Томаса Милера, такође лета 2016. године.

За почетак, предвиђања су да ће Јунајтед наредног лета потрошити око 200 милиона фунти на нове играче.

Распоред Јунајтеда:

22. фебруар - Сент Етјен (реванш 1/16 финала ЛЕ)

26. фебруар - Саутемптон (финале Лига купа)

4. март - Борнмут (ПЛ)

12. март - Саутемптон (ПЛ)

19. март - Мидлсбро (ПЛ)

1. април - ВБА (ПЛ)

*напомена: у међувремену ће бити "убачене" и утакмице осмине финала Лиге Европе, с обзиром на то да је пролазак Јунајтеда даље после 3:0 у Манчестеру реалност

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар