Вријеме је да се сазна истина - Земља је равна!

Заиста морамо да поразговарамо о овоме. Леброн Џејмс, рецимо, каже: "Ако мој мали брат мисли да је Земља равна, онда је то ОК". Прочитајте. . .

Кошарка 20.02.2017 | 22:15
Вријеме је да се сазна истина - Земља је равна!
Италијански астроном, физичар, математичар и философ, Галилео Галилеј, избегао је ломачу 21. јуна 1633. године када је пред Инквизицијом у Ватикану прочитао порицање своје теорије о томе да Земља није равна плоча, већ планета и као таква део хелиоцентричног система, за шта се пре њега залагао пољски астроном, лекар и економиста, Никола Коперник.

Задовољни због тога што је свет "остао равна плоча", у Ватикану су одустали од идеје да погубе Галилеја, али му је наређено да се доживотно одрекне свог учења и да се врати у вилу у Фиренци, али под условом да живи у строгој изолацији, што је он и учинио, тако да је последњих осам година живота провео потпуно сам и посветио се научном раду и експериментисању.

Умро је 8. јануара 1642. године.

Пуних 375 година касније, појавио се "научник" који тврди да је Католичка црква "ономад" била у праву и да је планета Земља заправо - равна плоча!

Ради се, ни мање-ни више, о великој НБА звезди, актуелном шампиону лиге, Кајрију Ирвингу.

Свет кошарке и не само кошарке остао је у најмању руку збуњен после "подкаста" који је Ирвинг снимио за потребе НБЦ Спортс мреже у току којег је срчано бранио лично уверење да живимо на огромној плочи, без обзира што је током каријере скоро па облетео планету играјући кошарку на разним меридијанима.

"Земља је равна", рекао је Ирвинг.

"Све те ствари, те одређене групе - нећу чак именовати ниједну од њих - оне на крају понуде одређено образовање. Чињеница је да, током наших живота, постоји толико много рупа у толико много џепова у нашој историји. Ту је и та историја. Не желим да је припишем једној раси, да је припишем ниједној посебној групи људи или тако нешто. Историја је историја, догодила се много пре нас и догађаће се после нас. И увек понавља себе на неких начин, некако. Све те ствари које настављају да нам дају", причао је Ирвинг.

"Само желим да кажем да те ствари, које на крају служе да би ме застрашиле, и те ствари би некад биле као: 'Ау, човече'. Учине да не желиш да их поричеш, природно. Због тога колико заправо информација можеш да разумеш, схватиш и колико информација још постоји тамо негде. То је лудо. Све што ти остаје је једно одређено питање о томе - ОК, да ли је свет раван? Да ли је Земља равна или округла? Мислим да би требало сви да направе одређено истраживање о томе", наставио је, док се аутор емисије није много мешао.

"Одговор је ту право испред нашег носа. Кажем ти, испред нашег носа је. Лажу нас", повисио је тон.

"По ономе што знам већ много година, и у шта сам почео да верујем, научен сам да је Земља округла. Али, ако размислите мало о пејсажу и призорима које видите кад путујете, начину на који се крећемо, чињеница је, да ли заиста можете да замислите нас како се ротирамо око Сунца и све остале планете се такође ротирају и то по специфичним датумима, уз питање - а шта се догађа с тим планетама?"

Рекао је и…

"Све што пошаљу тамо или хоће да кажу да су послали... не враћа се. Не враћа се. Нема конкретне информације осим информација које нам дају. Они ти заправо говоре у шта да верујеш и у шта да не верујеш. А истина је одмах ту, испред нас. Само би требало да обавите истраживања. Ја сам то радио неко време...", испричао је Кајри Ирвинг и закључио:

"То је путовање о спознаји. И брзо се шири. Могао бих да наставим са свим овим питањима које имам, али оно што ме је заиста затекло је то што је све било бачено пред мене, морао сам да будем у фазону - ОК, гледај, ово је све фасада. Ово је све нешто у шта се неоспорно тражи од мене да верујем, ово је истина било да је истина или да није. Али сада, постоје одређени аспекти живота о којима желим да говорим људима, који представља право путовање са циљем да постанете комплетна особа, потпуно слободних мисли и схватања".

За крај је питао…

"Да ли разумете о чему говорим?"

Разумемо.

Разуме и његов саиграч Леброн Џејмс, који је потом - упитан да прокоментарише изјаву саиграча – рекао:

"Кајри је мој мали брат. Ако он одлучи да је Земља равна, онда је то ОК".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар