Поновљени локални избори у Стоцу

У Стоцу се данас одржавају поновљени локални избори на којим ће грађани начелника општине бирати између кандидата ХДЗ-а БиХ Стјепана Бошковића и његовог ривала из СДФ-а Мате Комшића, док се на листићу за општинско вијеће налази 68 кандидата из 14 политичких субјеката.

Босна и Херцеговина 19.02.2017 | 10:10
Поновљени локални избори у Стоцу
У 7.00 часова отворена су 24 бирачка мјеста на којима ће до 19.00 часова моћи да гласа 11.404 бирача, од којих 10.012 редовних.

Отпремљени су гласачки листићи за 1.321 бирача регистрованог за гласање путем поште ван БиХ.

“Гласачки листићи из иностранства биће примани 10 дана након одржаних избора, а приликом њиховог бројања у обзир ће бити узети они који буду послати најкасније 19. фебруара”, рекла је раније предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Ирена Хаџиабдић.

Хаџиабдићева је навела да је ЦИК БиХ усвојио инструкцију о надгледању и координисању избора у Стоцу, које ће пратити 25 овлашћених службеника ЦИК-а на 24 бирачка мјеста и у Општинској изборној комисији.

Од јуче у 7.00 часова је на снази изборна тишина, која ће трајати до вечерас у 19.00 часова када ће бити затворена бирачка мјеста.

Изборни процес у Стоцу прекинут је 2. октобра, на дан када су одржани локални избори у цијелој БиХ, због инцидената на бирачким мјестима.

Централна изборна комисија БиХ скинула је са кандидатске листе за начелника општине Столац Селмира Каплана, те кандидате за Општинско вијеће Дамира Махмутћехајића, Ахмета Љубовића и Божу Рагужа, а ове одлуке потврдило је и Апелационо одјељење Суда БиХ.

Суд БиХ потврдио је и одлуку ЦИК-а о смјени општинске изборне администрације у општини Столац.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар