ЛШ: Партизан храбар против Про Река, али му његова дјеца пресудише!

Шампиони Србије ватерполисти Партизана изгубили су у Ђенови од Про река са 7:12 (1:3, 4:4, 1:1, 1:4), у утакмици шестог кола Групе Б у Лиги шампиона.  Црно-бели одиграли храбро, али изгубили од Про Река, једног од најјачих тимова света.

Остали спортови 19.02.2017 | 10:40
ЛШ: Партизан храбар против Про Река, али му његова дјеца пресудише!
У екипи Партизана седморица играча постигли су по један гол, Никола Лукић, Михајло Репановић, Марко Манојловић, Никола Јакшић, Филип Радојевић, Огњен Стојановић и Марко Јанковић.

По два гола за шампиона Италије постигли су српски репрезентативци Филип Филиповић, Душко Пијетловић и Душан Мандић, као и Пјетро Фиљоли и Николо Фигари. По један гол додали су Гонзало Еченике и Гиљермо Молина Риос.

Партизан је тако пружио јачи отпор Про реку у односу на утакмицу петог кола коју је пре десетак дана у Београду изгубио са 5:17.

Партизан је последњи на табели Групе Б са једним бодом, док Про реко на првом месту има свих шест победа и 18 бодова.

Партизан ће у седмом колу 1. марта играти на гостовању против дубровачког Југа, док ће Про реко гостовати Барселонети.

Партизан је у шестом колу Лиге шампиона изгубио од Про Река у Ђенови, али пружио је изузетно јак отпор и партију која охрабрује пред наставак сезоне.

Моћни тим Про Река, фаворита број један за европску титулу, је меч преломио тек у последњој четвртини и тријумфовао са 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1).

Црно-бели су заиграли много боље него у дуелу са Реком пре десет дана, када су Ђеновљани славили на Бањици са 17:5.

Партизан је од почетка био достојан ривал далеко искуснијој и квалитетнијој екипи. Ђеновљани су головима Филиповића и Молине повели са 2:0. Црно-бели су потом јурили заостатак, који ни у једном тренутку у првом полувремену није износио више од два поготка. У игри “гол за гол”, домаћи су стекли два гола предности, а Партизан смањивао разлику на “минус 1”.

Мало је недостајало да Београђани и на великом одмору заостају само један гол, када је Никола Јакшић 17 секунди пре краја друге четвртине смањио на 6:5. У завршници полувремена Про Реко је добио петерац, који је Филиповић претворио у вођство од 7:5.

Ни после треће четвртине резултатско растојање се није смањило. Црно-бели, ношени подршком групе навијача из Швајцарске, су играли храбро. Минут пре последњег одмора поново су пришли на гол заостатка, када је Марко Јанковић погодио за 7:6, али 11 секунди пре сирене Николо Фигари је одвео домаћине на 8:6 савладавши одличног голмана Партизана Лазара Добожанова.

Први пут три разлике домаћи су имали почетком четвртог периода игре, голом бившег капитена црно-белих Душана Мандића за 9:6. Радојевић је убрзо смањио на 9:7. Ђеновљани су до краја контроилисали меч, а коначан резултат три секунде пре краја поставио је центар домаћих Душко Пијетловић.

Про Реко – Партизан Раиффеисен 12:7 (3:1, 4:4, 1:1, 4:1)

Базен у Сорију. Гледалаца: 1.000. Судије: Мадјај (Мађарска), Ландаман (Немачка). Искључења: Партизан 6, Про Реко 6. Петерци: Про Реко 2 (1).

ПРО РЕКО: Темпести, Алесијани, Мандић 2, Фиљоли 2, Молина 1, Пијетловић 2, Ди Сома, Еченике 1, Фигари 2, ФИлиповић 2, Бодега, Бруни, Воларевић. Тренер: Вујасиновић.

ПАРТИЗАН: Добожанов, Лукић, Ф. Јанковић, Тохољ, Репановић 1, Манојловић 1, Драшовић, Вучинић, Јакшић 1, Радојевић 1, Стојановић 1, М. Јанковић 1, Белопавловић. Тренер: Миленковић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар