Радоњић: Важан је само пласман у финале!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да га у победи над ФМП Железником занима само пролаз у финале Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 19.02.2017 | 13:45
Радоњић: Важан је само пласман у финале!
"Почели смо веома добро и направили разлику која је била таква да нам је омогућила да можемо да контролишемо утакмицу. У првом делу смо добро играли у нападу, иако је било елемената који нису били добри. Ипак, играло се за победу и пролаз, ништа друго није важно", рекао је Радоњић новинарима после утакмице.

Звезда се пласирала у финале Купа, пошто је у Нишу победила ФМП са 76:60.

Радоњић је могао да рачуна на Нејта Волтерса и Милка Бјелицу, који су због повреда пропустили претходну утакмицу, али је навео да њихов процес опоравка мора да се обавља другачије него што је уобичајено.

"Покушавамо да налазимо најбоља могућа решења. Пауза, повреда, мало страха, нису имали ниједан потребан тренинг да бих могао да рачунам на њих, не 100 одсто, али на завидном нивоу. Видећемо каква је ситуација, сутра је нови дан и нова анализа стања. Покушаћемо да се спремимо колико је могуће и да, без обзира на то ко буде играо, дамо све од себе у финалу", рекао је тренер Звезде.

Кошаркаш црвено-белих Бранко Лазић честитао је својој екипи пролаз у финале.

"Играли смо добро од почетка и направили разлику коју смо држали до краја. Сви су добили шансу, а допринос су дали и повређени играчи. Надам се да ћемо на њих моћи да рачунамо у финалу. Екипа је тако састављена да не гледа против кога игра, већ да гаји свој стил игре, што показује током сезоне и што ће показивати", казао је Лазић.

Тренер ФМП Бранко Максимовић рекао је да својим играчима замера једино "мекан" почетак утакмице.

"Једина замерка је то што смо мекано почели утакмицу, у трчању, скоку...у свему смо били мекани. Остале три четвртине су биле коректне. Може много боље, ово је добра школа за нас, видим напредак. Али, морамо још много да радимо, да будемо конкурентни како бисмо пробали да победимо Звезду", рекао је Максимовић.

Он је навео да је познато да је Звезда најквалитетнији српски тим, што доказује и на Купу Радивоја Кораћа.

Кошаркаш ФМП Стефан Лазаревић честитао је Звезди на победи и пожелео јој срећу у финалу.

"Немамо много о чему да размишљамо када је реч о овој утакмици, окрећемо се МЗТ-у у уторак у Јадранској лиги, која нам је најважнија утакмица у сезони", рекао је Лазаревић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар