Опроштајни интервју Божинова: Партизан ме извадио из канала!

Растајемо се као господа, а видимо у мају! „Није то било толико лоше“, каже искусни нападач, жалећи што није постигао гол Звезди, уверен да ће његови доскорашњи саиграчи освојити титулу. . .

Фудбал 18.02.2017 | 14:30
Опроштајни интервју Божинова: Партизан ме извадио из канала!
Дрхти глас Валерију Божинову. Од суза се суздржао, али – како кажу, и оне су ОК – умало да искусни нападач и заплаче на званичном растанку од Партизана.

У изјавама протканим емоцијама трудио се да пронађе одговарајуће речи како би описао колико му тешко пада споразумни раскид уговора са црно-белима, задржавши свест да је то решење најбоље после сазнања да неће бити у првих 11 екипе Марка Николића.

„Партизан може да промени Божу. Или неког другог играча. Њих стотине. Хиљаде.  А нико од нас неће, нити сме, да мења Партизан. То је великан, као што су Јувентус, Спортинг, Манчестер Сити... Боље да се растанемо као господа, него да мучимо једни друге евентуалним останком“, образложио је Божинов за МОЗЗАРТ Спорт, у једном од последњих обраћања српској јавности.

Без обзира на мале неспоразуме са управом последњих седмица, 31-годишњи фудбалер високом оценом вреднује једноипогодишњи боравак у Хумској 1 (67 утакмица, 23 гола, 13 асистенција).

„Кад је моја каријера била „у каналу“, Партизан је притекао у помоћ, пружио ми руку и извукао ме. То се не заборавља. То мора да се цени. Као што сам се ја везао за овај клуб, за град, упознао сјајне људе, завредео поштовање навијача иако сам странац, био у фантастичним односима са саиграчима, тренерима, руководиоцима, чак сам и обичним људима на улици био симпатичан, ваљда... Хвала свима, од срца. Није то било ни толико лоше: прошле сезоне био сам најбољи стрелац екипе, играли смо групну фазу Лиге Европе, минут нас је делио до двомеча са Ливерпулом, освојили смо Куп...“

Са спортског аспекта, ипак, није испунио све амбиције.

„Признајем, једино ми је жао што нисам дао гол Црвеној звезди. Одиграо сам четири вечита дербија и нисам био стрелац, мислио сам да ћу ту жељу остварити на пролеће, али живот је такав. Знам да моји саиграчи имају добру атмосферу, одличан тим, квалитет и да ће врло брзо, за три кола, показати да су јачи од комшија. А ја ћу бити ту негде, у мени ће сигурно имати најгласнијег навијача и оданог друга. Даће Бог да се пред крај маја вратим у Београд, да заједно прославимо титулу“.

Готово: Божинов отишао из Партизана

Посебну захвалност популарни Божа упутио је Марку Николићу, не само због тога што му је дозволио да тренира са екипом до проналаска новог ангажмана.

„Господин. И као човек и као тренер. Као неко ко је прошао доста тога у каријери, кажем вам: биће Марко тренер за велики клуб у иностранству. Само, пре тога, нека освоји титулу и уведе Партизан у Лигу шампиона. А ја ћу доћи да гледам једну од тих утакмица“, уз осмех је закчључио Валери Божинов, који је гестом да опрости дугове и одрекне се плата које су му следовале до краја сезоне зацементирао своје место у срцима Гробара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар