ИТА: Јуве шампион, Палермо већ друголигаш?!

Иако је до краја сезоне у Серији А остало још чак 13 кола, тешко је очекивати да ће актуелни шампион испустити десет бодова предности у односу на најближе пратиоце, односно да Палермо може надокнадити "минус осам".  Палермо издржао у Торину. . . до 13. минута - а онда је Јувентус упалио моторе! За утеху Сицилијанцима је што су дали гол Јувентусу после шест година!

Фудбал 17.02.2017 | 23:00
ИТА: Јуве шампион, Палермо већ друголигаш?!
Јувентус ће у сриједу гостовати Порту у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, па је тим Макса Алегрија желио што прије да осигура тријумф у првом мечу 25. кола Серије А против Палерма.

То је и учинио.

ЈУВЕНТУС - ПАЛЕРМО 4:1 (2:0)

Рутински је "стада дама" стигла до сигурне побједе, рекордне 29. узастопне првенствене пред својим навијачима, не дозволивши гостима са југозапада Италије чак ни наду да могу избјећи пораз на стадиону Јувентуса.

Клаудио Маркизио већ у 13. минуту "откључао је браву" гостију, а већ у 40. минуту било је јасно да ће бодови остати у Торину.

Осим бх. репрезентативца Миралема Пјанића, "стара дама" у својим редовима има још једног сјајног извођача слободних удараца - Паола Дибалу. Аргентинац је у 40. минуту показао да је раме уз раме са Пјанићем. Феноменалним ударцем подуплао је предност Јувентуса и обезбиједио миран наставак меча.

У наставку - још два гола.

Гонзало Игуаин повисио је на 3:0. Овим голом, укупно 19. у сезони, Аргентинац је, бар на два дана, избио на чело листе стријелаца испред голгетера Роме Едина Џеке.

Минут прије краја Игуаин је био у продору, вукли су га за дрес, па није успио да постигне други гол на утакмици. Али, јесте да асистира. И то Дибали, за 4:0 и други погодак Аргентинца свом бившем клубу.

Ријетко су гости пријетили. Македонац Илија Несторовски покушавао је да изненади Ђанлуиђија Буфона, али све је остало само на покушајима.

Ипак, у трећем минуту надокнаде Ивајло Чочев успио је да прекине серију Јувентуса од пет узастопних утакмица без примљеног гола. Сјајно је Бугарин скочио након убацивања из угла и главом поставио коначних 4:1.

Јувентус је овим тријумфом поново стекао 10 бодова предности испред Роме, која има и меч мање (у недјељу дочекује Торино). Ипак, тешко је очекивати да ће владајући тим Италије дозволити такав луксуз да испусти огромни предност. Шеста узастопна титула на "Чизми" практично је на видику.

С друге стране, Палермо има чак осам бодова заостатка од сигурне зоне и Сицилијанцима ће бити потребно право чудо, па да их и догодине гледамо у Серији А.

Корак ближе титули. То је закључак после вечерашњег меча у Торину, где је Јувентус прегазио екипу Палерма са 4:1 у првој утакмици 25. кола италијанске Серије А.

То је Старој дами била 10. узастопна првенствена победа, а Палермо је ипак успео да прекине једну неугодну традицију - после шест година затресао је мрежу црно-белих из Торина.

Повратник у стартну поставу Клаудио Маркизио је у 13. минуту начео нејаке Сицилијанце који се и ове сезоне грчевито боре за опстанак у елитном фудбалском друштву на Чизми.

А онда је на сцену ступио магични тандем Јувентуса Пауло Дибала - Гонзало Игуаин.

Дибала нас је ове сезоне већ навикао на спектакуларне голове, па ни вечерас није изневерио. У 20. минуту је на прелеп начин извео слободан ударац и натерао голмана да вади лопту из мреже.

У 63. минуту Игуаин је на асистенцију управо Дибале мајсторски изашао сам испред голмана и боцнуо лопту право у мету. А минут пре краја утакмице је Игуаин се реванширао Дибалиасистенцијом, а овај је постигао четврти гол. Коначан резултат поставио је Ивајло Чочев, бугарски нападач, у трећем минуту судијске надокнаде.

Ово је свакако била веома лепа увертира Јувентуса за оно што га чека следеће недеље - први окршај са Портом у осмини финала Лиге шампиона.

СЕРИЈА А - 25. КОЛО:

Јувентус - Палермо 4:1 (2:0)
/Маркизио 13, Дибала 40, 89, Игуаин 63 - Чочев 90+3/

У суботу:

Аталанта - Кротоне (18:00)
Емполи - Лацио (20:45)

У недјељу:

Болоња - Интер (12:30)
Сампдорија - Каљари (15:00)
Пескара - Ђенова
Кјево - Наполи
Удинезе - Сасуоло
Рома - Торино (18:00)
Милан - Фиорентина (20:45)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 63, Рома 53, Наполи 51, Интер 45, Аталанта 45, Лацио 44, Милан 41, Фиорентина 40, Торино 35, Сампдорија 33, Кјево 32, Удинезе 29, Сасуоло 27, Болоња 27, Каљари 27, Ђенова 25, Емполи 22, Палермо (+1) 14, Кротоне 13, Пескара 9.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар