Прелазни рок у Норвешкој: Навијачи купили играча!

Клуб није имао довољно финансијских средстава како би пазарио појачање, па се обратио навијачима и затражио "групно финансирање". Успело је!

Фудбал 19.02.2017 | 13:00
Прелазни рок у Норвешкој: Навијачи купили играча!
Ни позајмица, ни задуживање, ни проценти, ни "пријатељи" клуба - директно код навијача!

Норвешки прволигаш Кристијасунд саопштио је навијачима идеју да жели да ангажује фудбалера Никиту Баранова (24), али да би завршили његов трансфер - недостајало им је новчаних средстава...

Из тог разлога се КБК на познатом сајту за "групно финансирање" (цроwдфундинг) обратио навијачима и затражио им да им финансијски помогну, ако желе, што су ови прихватили и за неколико дана скупљено је потребних 500.000 норвешких круна, а Баранов је представљен у клубу!

Један од спонзора клуба "Спаре Банк" је притекао у помоћ и исплатио део трансфера (300.000 круна), док је КБК недостајло још око 200.000 како би покрили и плату естонског штопера.

Лојални навијачи су притекли у помоћ и за неколико дана дошло се до магичне цифре од 500.000 норвешких круна, што је нешто више од 55.000 евра.

"Ово је фантастично, довели смо репрезентативца Естоније. Не бисмо успели без наших навијача!", поручили су захвални представници Кристијасунда.

Шта мислите, да ли су овакве ствари могуће у српском или БХ фудбалу?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар