Трамп оптужио медије да "лажу"

Доналд Трамп одржао је своју прву званичну прес конференцију у Бијелој кући и већ при првом суочавању са новинарима оптужио их да лажу, а медије да су непоштени. Таква реторика могла се очекивати од Трампа, кажу аналитичари, а осим критике медија у 75 минута конференције било је ријечи и о Мајклу Флину, Меланији, руским шпијунима и наркотицима.

Свијет 17.02.2017 | 12:50
Трамп оптужио медије да "лажу"
Предсједник САД рекао је да никада није видео тако непоштене медије као што су то политички медији.

- Медији су постали толико непоштени да, ако о томе не причамо, чинимо огромну лошу услугу америчком народу - рекао је предсједник САД у додао да се медији служе специјалним интересима и људима који имају користи од оног што је назвао "очигледно разбијеним системом".

Када се јавио дописник Би-Би-Сија желећи да постави питање везано за спорну забрану уласка, Трамп је бурно реаговао и стигао да извређа и Си-Ен-Ен.

- Гледам ЦНН. Много је бијеса и мржње, и само – мржња. Мислим, не гледам више ЦНН. Имате најнижи рејтинг од одобравања Конгреса. Мислим да је то у реду - рекао је Трамп и нагласио да су "вијести лажне зато што је данас јако много вијести лажно."

Као лажну вијест одбацио је и тврдње да има било какве везе са Русијом.

- Немам ништа у Русији. Немам никаквих новчаних трансакција у Русији. Немам никакве послове у Русији - рекао је Трамп и додао да је прича о Русији "превара", као и да годинама није окренуо неки број телефона у тој земљи.

"Медији намерно шире приче о хаосу"

Трамп је оптужио медије да шире приче о хаосу, иако његова адмистрација "фукционише перфектно", упркос чињеници да има проблема да именује чланове кабинета.

- Упалим телевизор, отворим новине и видим приче о хаосу. Хаосу. Али, ствар је потпуно супротна. Пишу да сам у хаосу, а моја администрација заправо ради као подмазана - рекао је предсједник.

"Биће нове уредбе о мигрантима"

Након што је Трампова привремена забрана уласка у земљу држављанима седам муслиманских земаља завршила на суду, предсједника САД најавио је нову и то врло брзо.

- Издаћемо нову и свеобухватну уредбу како бисмо заштитили наш народ - рекао је Трамп и додао да ће "показати велико срце" што се тиче илегалних имиграната који су дошли у САД као дјеца.

Није у потпуности јасно шта то значи, али нова уредба најваљена је за сљедећу недељу.

Једна од централних тема конфренције била је и оставка Мајкла Флина. Трамп је бранио свог бившег савјетника за националну безбједност, рекавши да није ништа погрешно урадио када је прије инаугурације разговарао са руским амбасадором.

Говоривши о својој супрузи, поново је оптужио медије да нису фер због начина на који извештавају о њој, и најавио да ће се прва дама укоро преселити у Бијелу кућу одакле ће у будуће помагати Трамповој ћерки Иванки.

- Постали смо нација коју су преплавиле дроге. Дроге су постале јефтиније од чоколадица. Нећемо дозволити да се то и даље догађа, рекао је Трамп.

Казао је да не постоји мањи расиста од њега.

- Као прво, у животу нећете срести особу која је мањи антисемита од мене. Као друго, расизам, нећете срести никога ко је мањи расиста од мене.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар