Венгер: И ако одем, Арсенал неће добијати сваки меч!

Меанџер Арсенала Арсен Венгер истиче да је навикао на причу о његовом одласку из клуба, те најавио одлуку о томе за пролеће.  Венгер поручио: Радићу сигурно и следеће сезоне! ''А, то што није све савршено, не значи ни да је све погрешно", рекао је менаџер Арсенала у првом појављивању у јавности после минхенске срамоте.

Фудбал 19.02.2017 | 21:30
Венгер: И ако одем, Арсенал неће добијати сваки меч!
Последњих месеци су се посебно појачале спекулације о одласку Француза са Емирата, а енглески медији су посебно "полудели" након дебакла од Бајерна 5:1, у осмини финала Лиге шампиона.

Венгер је у Арсенал дошао 1996. године, освојио је три Премијер лиге, по шест ФА Купова и Лига купова, те играо финале Лиге шампиона, али је последњу титулу освојио 2004.

"Навикао сам на приче о одласку. То се пише већ 20 година, то морам да прихватим. Не желим да причам много о томе, одлуку ћу вероватно донети у марту или априлу, али је сада битан само арсенал. Без обзира шта се догоди, наставићу каријеру. Имам велику одговорност према клубу. Битно је да клуб донесе праву одлуку. Овде радим 20 година, имао сам много пута шансу да одем, али сам увек остајао. Мрзим да губим, али ако ја одем, Арсенал неће добијати сваки меч. Надам се да ће се то променити у будућности",рекао је Венгер.

Легендарни фудбалски стручњак Арсен Венгер, током првог појављивања у јавности после минхенске срамоте, поручио је јасно и гласно да ће сигурно радити и наредне сезоне као тренер, односно менаџер.

То, наравно, не значи да ће остати менаџер Арсенала.

У периоду године када "Професора" енглески медији пожурују у пензију, подсећајући га на лоше резултате у последњој деценији и константне изговоре у комбинацији са обећањима да ће бити боље, 67-годишњи трофејни стручњак чврсто је свима поручио да га и евентуални растанак са клубом у који је дошао 1996. године неће спречити да наредне јесени стоји крај аут-линије.

"Без обзира на то шта ће се догодити, ја ћу радити као менаџер следеће сезоне. Да ли ће то бити овде или не, у то нисам сигуран", рекао је Венгер уочи ФА куп утакмице са Сатоном наредног понедељка.

Рекао је да је Алексис Санчез, једна од звезди тима којој 2018. истиче уговор, напустио Лондон због судског спора који се против њега води у Шпанији због наводне утаје пореза и да ће се већ у суботу прикључити тренинзима екипе.

Што се тиче његових преговора са власницима клуба око (не)наставка сарадње, а Француз од раније има понуду да продужи уговор (што још није прихватио), Венгер је поручио да ће тај проблем бити решен у марту или априлу.

Није прошло много до првих реакција на ову изјаву, коју су многи схватили као "куповину времена" до неког мирнијег дела сезоне у ком ће Арсенал, по навици, после елиминације из Европе везати добре резултате у Премијер лиги и наговестити финиш међу прва четири тима на табели (иако прве "тобџије" нису биле од 2004. године).

Венгер је рекао да је уз Бајерн Минхен и Реал Мадрид, Арсенал једини тим у Европи који је 20 година заредом обезбедио учешће у Лиги шампиона кроз национално првенство и да то што ствари нису савршене, не значи да су потпуно лоше.

"Од 20 клубова у Европи, само три су играли сваке сезоне у Лиги шампиона - Арсенал, Бајерн Минхен и Реал Мадрид. Ако нешто није савршено, не значи да је погрешно", додао је француски тренер.

Ово је мање-више став који је Венгер понављао и током претходних шест-седам сезона које су углавном имале исти ток и исти исход као и ова: снажан старт, велики број тешких повреда, пад у форми у новембру и децембру, пролазак кроз јануар, елиминација из Европе у фебруару, подизање форме у марту, завршетак сезоне у врху табеле, али без пехара.

И онда све испочетка.

Венгер се суочава са оштрим критикама после пораза од Бајерна из Минхена од 1:5, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Навијачи али и бивши фудбалери Арсенала мисле да је време да Венгер после 21 године напусти клуб, а све је већи број легенди клуба из северног дела Лондона које мисле исто.

Управа Арсенала је недавно понудила 67-годишњем тренеру нови уговор, пошто му стари уговор истиче на крају сезоне.

"Навикао сам на критике. Мислим да је у животу важно да радите онако како мислите да је исправно, а све остало је процена. Бавим се јавним послом и критике морам да прихватим, али морам да се понашам у складу са својим вредностима", навео је Венгер.

Он је додао да је важно да клуб донесе исправне одлуке у будућности.

"Ја не бих радио овде 20 година да ми није стало. Имао сам много прилика да одем, али стало ми је до овог клуба и његове будућности. Важно је да буде у сигурним рукама. Чак и ако одем Арсенал неће побеђивати у свакој утакмици. Све док не освојите сваки трофеј, увек ће нешто бити погрешно и то морам да прихватим", рекао је Венгер.

Он је негирао писање медија да је дошло до сукоба у свлачионици после пораза од Бајерна и рекао да су играчи били тужни и разочарани после утакмице.

Венгер је рекао да екипа сада мора да врати самопоуздање и концентрише се на наредну утакмицу, против Сатона у ФА купу, у понедељак.

Арсенал је тренутно на деоби треће позиције у ПЛ са Манчестер Ситијем са по 50 бодова, десет мање од лидера Челсија, али су близу Ливерпул и Манчестер Јунајтеда па ће се "тобџије" до краја сезоне борити за пласман у Лигу шампиона.

У понедељак гостују нелигашу Сатон Јунајтеду у ФА Купу, а потом Саутемптону и Ливерпулу у ПЛ, пре реванша са Бајерном 7. марта на Емиратима.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар