Илиев: Нико нам никад није вјеровао!

Леонардо и Евертон су дупло бољи, видећете шта је Николић урадио са Кићом, Нецом, Савом. . .  „Био сам љут на Тавамбу, али сачекајте. . . “, упозорава спортски директор Партизана.

Фудбал 18.02.2017 | 00:00
Илиев: Нико нам никад није вјеровао!
Иза њега су три прелазна рока, а испред сезона у којој жели да врати Партизан на врх српског фудбала. Шансу има, тим има, тренера има, остало је још само да се види да ли су идеје Ивице Илијева довољне да се стигне предност Црвене звезде и да се после две године тила врати у Хумску 1.

У освиит пролећног дела првенства, спортски директор црно-белих позвао је навијаче да буду стрпљиви у оцени појединаца, нејговог и рада управе, јер уверава да је у међувремену успео да испуни свако обећање које је дао Гробарима.

Последње од њих тиче се останка најбољег стрелца Суперлиге, Леонарда да Силве Созе. Пре месец дана Илиев је рекао „сигурно остаје“ и заиста, на три дана пре дуела са Радом на Бањици, јасно је да је Бразилац прва узданица Парног ваљка у покушају да надокнади мањак од шест бодова.

„Кад сам долазио на ову функцију, доста тога износио сам у еуфорији, из жеље да се ствари промене преко ноћи, што је немогуће. Нико нам никад није веровао! Не кривим никог, само мислим да је требало да нам верују. Наш народ се наслушао свега, нормално је да не верује. То је део нашег ДНК, али... Ми смо ту да разуверимо људе. Некад не зависи све од нас, али морају да осете добру вољу. Досад се остварили све што смо рекли. Боримо се за наш Партизан. Имамо чисто срце и велику енергију, јер желимо да овај клуб опет буде симбол српског фудбала“, рекао је Илиев у интервјуу за клупску телевизију, у оквиру емисије „Партизанов весник“.

На основу његових речи није тешко закључити да је напоноснији на чињеницу да је задржао Леонарда, упркос понудама од којих су бар две одбијене за време боравка екипе на припремама на Кипру.

„Знао сам у шта се упуштам кад сам обећавао да остаје. Показало се да смо то испунили. Причало се о клаузулама. Да, она постоји (у вредности од 2.500.000 евра, оп. ау), али сам рекао да неће отићи. Долазио је генерални директор једног клуба у Лимасол, нудио услове из клаузуиле, после тога још јаче услове, али Леон ни тад није отишао“.

А није ни Евертон Луиз, за кога се причало да има понуду из арапског света која би Партизану решила питање несметаног функционисања до лета.

„Поносан сам на однос са странцима. Да би испунили наша очекивања, ја - као неко ко је на челу струке - морам да водим рачуна о њима и учиним све што је у мојој моћи да буду на највишем нивоу. Хајде да се вратимо на прошли јануар, тад су сви омаложавали Евертина речима „није то то“, а сад је најбољи задњи везни икад. Онда Леонардо... У првих месец дана је био играч за плажу и забаву, а сад је људи од кредибилитета, наше легенде и тразни тренери говоре да је најбољи странац у историји српског фудбала. Све се дешава у четири, пет месеци. Идемо од пакла до раја или обрнуто. Полако, људи. Сви странци потписују уговоре на више година, потребан им је период пролагођавања“.

На тај начин некадашњи крилни нападач посматра Леандреа Тавамбу, камерунског шпица ангажованог још у новембру који се није прославио на припремама (без гола).

„Кад су у питању анализе наших играча ја сам  бруталан. Можда и строг. Нисам био задовољан, можда сам чак у једном тренутку био и љут на Тавамбу. Не поводом игре, него на идеју. А онда је на последњој утакмици са Уралом почео да спроводи у дело замисли тренера, учествовао је у акцијама за оба гола и показао оно због чега је доведен“.

На исти начин коментарише и Мохамеда ел Монира. Либијац је друго зимско појачање, али с обзиром да није прошао уводну фазу припрема у Словенији логично је што тек сад хвата залет за пролеће.

„И Тавамба и Ел Монир су у октобру завршили обавезе у претходним клубовима. А ми сви журимо. Немамо нимало стрпљења. Ево пример - Милетић је сад 50 одсто бољи играч него кад је дошао. Леонардо је бољи него јесенас, јер је прошао припреме, па у тандему са Ђурђевићем делује убојитије Наш тренер је побошљао Евертона за 50 одсто у односу на претходни период. Није лако играти овде, сви странци су чули за Партизан, али кад обуку дрес на леђа стављају по два тешка џака, потребно је време да га полако скину. Знам њихове квалитете, све ће се то наместити“.

Посебне похвале спортског директора заслужио је Марко Николић. Не само због јесењег учинка, већ што је, како каже, проширио круг кандидата за први тим.

„Изузетно сам поносан на нашу сарадњу. Марко је моје и Партизаново највеће појачање. Не може ниједан играч, било каквих квалитета, да донесе тиму колико може тренер. Николић је био мој избор, а показао се као најбоље могуће решење. Имамо поверење један у другог и дивну сарадњу. Он је тренер који ће извући максимум од сваког играча, видећете овог пролећа на који начин је подигао Кићу Косовића, Страхињу Бошњака, Саву Петрова, како је Нецу Михајловића вратио на ниво из првог дела 2016...“, задовољан је Ивица Илиев.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар