Арсеналово проклетство, Нојер као Озил, одбрана везана у чвор и Бајернов рекорд...!

Арсенал доживео катастрофу у првом мечу осмине финала Лиге шампиона! Реченица која се користи шест сезона заредом, последњи пут после дебакла у Минхену и пораза са 5:1 од Бајерна који је поставио рекорд елитног такмичења по узастопним тријумфима код куће - чак 16!

Фудбал 16.02.2017 | 13:30
Арсеналово проклетство, Нојер као Озил, одбрана везана у чвор и Бајернов рекорд...!
Равноправно прво полувреме и онда потпуни крах у наставку... Милорад Мажић је као главни судија био сведок бродолома "тобџија" на Алијанц арени, проклетства које се понавља од 2011. јер се баш од тад нису домогле четвртфинала Лиге шампиона. А и како би...

Арсенал је у првом мечу осмине финала 2012. поражен од Милана у гостима са 4:0, годину дана касније на свом терену од Бајерна са 1:3, па 2014. од истог ривала такође у Лондону са 0:2. На "Емиратима" се 2015. частио и Монако са 1:3, док је прошле сезоне Арсенал изгубио пред својим навијачима од Барселоне са 0:2.

О немоћи енглеског клуба у Минхену сведоче и следеће бројке... Голман Бавараца Мануел Нојер имао је 20 додавања, исто колико и главни покретач свих акција "тобџија" Месут Озил.

Још очајнији био је Франсис Кокелан, везиста коме је главни задатак да квари игру ривала, за 77 минута није имао ниједну одузету лопту и имао је свега шест додавања. Робен, Алкантара, Левандовски и остали везивали су одбрану ривала у чвор, поготово је то учинио убојити пољски нападач фантастичним додавањем петом за Алкантару током првих 20 минута другог дела када се распала игра Арсенала.

Јасно је да је пред Арсеналом немогућа мисија у реваншу 7. марта, пошто је Бајерн 16. узастопном победом на свом терену у Лиги шампиона поставио нови рекорд у овој категорији.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар