Додик и Изетбеговић креатори кризе у БиХ

Евентуално покретање ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије пред Међународним судом у Хагу је ништа друго до подизање политичких тензија од којих грађани немају никакве користи, једногласни су гости емисије “Глобално” БН ТВ. Лакше је водити такву политику, него се ухватити у коштац са озбиљним животним проблемима грађана.

Република Српска 15.02.2017 | 22:59
Додик и Изетбеговић креатори кризе у БиХ
За замјеника министра за људска права и избјеглице у Савјету министара БиХ Предрага Јовића (СДС) ствар је јасна. Два човјека су заслужна за тренутну политичку кризу у БиХ.

“То су Милорад Додик и Бакир Изетбеговић. Двојица људи кад улазе у кризу послуже се спиновима, па имамо случај да су им противници `издајници` као што је Додик називао људе из СзП. Он на то нема право. Нема морално право, јер сви знамо шта је он био на почетку и током рата, а шта људи из СзП који су данас у Савјету министара БиХ.”

Лакше је такву политику водити него рјешавати животна питања, истакао је посланик НДП-а у ПВ ПС БиХ Момчило Новаковић.

“Ако немате рјешење за озбиљна животна питања онда једноставно играте `пинг-понг` као што то раде СДА и СНСД-е.”

Повод за многе проблеме је у ФБиХ, рекао је потпредсједник Социјелистичке партије Далибор Стевић у емисији “Глобално” БН ТВ.

“То се примјети поготово по Изетбеговићевим потезима који служе за свјесно уношење немира и пребацивање лопте на терен који нема везе са социјалним или политичким темама.”

Управо је појачана национална реторика омогућила је првом човјеку СНСД-а Милораду Додику и побједу на претходним локалним изборима у Српској, тврди НДП-ов Момчило Новаковић.

“То је политика заснована на тези `како је Република Српска угрожена, нападнута са свих страна` и слушајући такве приче стиче стиче се утисак да немамо уопште пријатеље; осим Руса, за које никако не можемо да докажемо како су то на нашој страни.”

Тензије у БиХ и региону покушавају да искористе страни центри моћи.

Новаковић је истакао да није могуће да се све у посљедње вријеме на Балкану дешава само због неслагања народа на Балкану.

“Већ сада је очигледно да овдје постоји јак сукоб великих сила”, додао је он.

“Евидентно је, а и историја је показала да су земље Балкана под утицајем и то се на неки начин подразумјева”, рекао је Јовић.

Он је додао да би људи из Републике Српске требало да направе стратегију – како се понашати у складу са новим свјетским дешавањима.

“САД су још водећа свјетка сила, а зона интереса на Балкану је доминантно Америчка”, рекао је потпредсједник Социјалистичке партије Далибор Стевић.

Деведесетих су сва три народа у БиХ научиле лекције. Данас би политичари требало да поведу грађане у смјеру просперитета, а не да их враћају у већ виђено. Свијету се морамо прилагодити и покушати наметнути своје интересе, истакнуто је у емисији “Глобално” БН ТВ.



(БН телевизија)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Сале

15.02.2017 22:13

Па засто ти Јовицу побезе у Свајцарску за време рата.....и врати се цим се рат заврсио срамота је да ти коментарисес

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајке ти

15.02.2017 22:51

Ај не кењај СНСД боту.

Name

Ре коментатори

16.02.2017 01:01

Најгласнији сте ви који рата не видјесте а засјели сте у све фотеље из свих странака и да мозете једним дупетом на 2-3,па постен народ од вас дисати не мозе...а сто се тице кризе-па није је изазвала покојна Милева!

Name

Сале

16.02.2017 06:20

Цовек прица о дезертерству,слазем се за Додика али нек се и Јовиц погледа у огледало. Не разумем простацке коментаре.

Name

Кики

16.02.2017 03:23

Мени ово лици на једну фарсу, ет Додик је лос ал и Бакир је такав.Пустите ви Бакира. Српска има своју владу, економију, парламент,полицију... Кад скупите снаге реци ко носи кривицу за садасње стање у Српској онда сте напредовали са размисљањем. И ја могу тако реци да је Бакир лос ал лос је брате и онај Ким Јонг...нидје везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре кики

16.02.2017 08:07

Посто видим да се разумијес у економију молио би те да ми објаснис: БиХ једно трзисте РС и федерација 20% а Брцко 17% порез РС 2007 увела фискалну касу а федерација 2014 или да питамо Инцка.

Name

Кале

16.02.2017 05:49

Све струцњаци.Овај се Новаковиц залио да га тјерају из "базе" да наступа тврдо у заједницким органима.А он то не би.Тада је био кадар СДС-а.Сада је по други пута у Сарајеву,овај пута у Цавиној странци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xвx

16.02.2017 05:51

Сви сте ви ИСТИ сто се јасно види по васој имовини..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анализа

16.02.2017 07:21

Довољно је погледати колико држава дугује сада, а колико је дуговала кад су ови зајахали...а тек колико су они и њима блиски се обогатили.

Name

Градјанин

16.02.2017 06:41

Ок а ста је са санкцијама према Бакиру Иетбегивицу ....за свадју је потребни двоје он својим поступцима распирује мрзњу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пери

16.02.2017 06:50

Ко нас напада ко нам пријети ја јуче са породицом био цио дан у Сарајеву безбедније него у Бајиној Луци...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пинг-понг

16.02.2017 07:41

Вас двојица сте пинг-понг јер прицате супљаке.Пустите висе Бакира и Босњаке и Федерацију јер нису они главни кривци за стање у РСу.Кривца треба тразити у Додику и од раније.Није ово стање само Додиковања,а Бакир слузи за "дрзите лопова".Треба мало објективности и видјет ста је ције.Засто Срби,осим Додика,нису признали пресуду о геноциду циме би стекли моралне разлоге ревизије.Ми са портала смо њима само број,а они воде "високу политику"којом даље трује затроване дусе глупих Балканаца.Кад бих редао народе по глупости имао бих дилему за прво мјесто измедју Срба и Босњака док су Хрвати сакупљаци"кајмака"из тих односа .Сретно-срецно нам било на науцним,а не другим линијама.

Name

пери друзе

16.02.2017 07:58

Ја се пресели у Њемацку због бољег живота ,тако далеко а ти немозес у Сарајево и федерацију а тако зудис за њом.

Name

Ре Пери

16.02.2017 08:38

Дошао мало из Маоче у џамију Краља Фахда.

Name

Ре пери

16.02.2017 07:28

Па пресели се у Сарајево заувијек ко ти брани не само ти него сви они којима је ту лијепо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

16.02.2017 07:52

Додика и Изетвеговица склонити из политике,гурају мебе,вас,моју и васу дјецу у сукобе. њихови це побјеци лако и на вријеме.увести аустроугарски протектират над босном, ми сами над собом поред овокико лопова не моземо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

батковиц

16.02.2017 07:53

Па ко це други да криви додика ако неце бн али цуди ме засто свога пријатеља изметбеговица ињега осудјују доста бн молим вас то је толико бедно са васе стране да немозе бити прљавије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боx

16.02.2017 11:17

Управу си свака ти цаст!!!

Name

Зуза

16.02.2017 11:12

Све су то иста внаго, само им не треба дати висе од једног мандата...насу власт треба мјењати сваке цетири године, да не закопите, јер их је онда теско скинути, а покрадосе залогај из уста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

16.02.2017 13:37

Огласи се и предсједник РС скупштине. И то је добро, чини се у правом тренутку. Позива на јединство Срба, и државнички далековидно и дубокоумно 'подвуче' да јединство Срба никад није потребније него што је сада, у овом одсудном историјском тренутку. Свашта. Удавише са тим наци патриотизмом, под којим још од '92. немилице пљачкају овај осиромашени и биједни, неуки и непросвијећени, али зато весели, раздрагани и распјевани народ, са обе стране плота.

ОДГОВОРИТЕ