Јелена размишља о крају каријере!

"Ако успем да се вратим у врх и заиграм како треба, играћу још, али ако будем морала да играм квалификације на сваком турниру, мало је тешко са 32 године", истакла је 50. играчица света.

Тенис 15.02.2017 | 20:15
Јелена размишља о крају каријере!
Јелена Јанковић је 50. тенисерка света, али и даље најбоља српска играчица на WТА листи. После бројних здравствених проблема које је имала 2016. године, покушава да се врати на мала врата.

Пад на листи некадашњу прву играчицу света нагнао је да на турниру у Дохи игра три кола квалификација. Није било лако. Јелена признаје да није знала како се пријављује за "вајлд" карту на турниру, па је пропустила шансу да тако уђе у главни жреб, али је кроз "тежи пут" спознала неке ствари.

"Квалификације су ми у неку руку добро дошле, јер су ми потребни мечеви у континуитету, да се враћам у форму и да стичем самопоуздање. Ипак, још немам конкретне планове, јер све зависи каква ми буде сезона. Ако успем да се вратим у врх и заиграм како треба, играчу још, али ако будем морала да играм квалификације на сваком турниру, мало је тешко са 32 године...", изјавила је за "Спортски журнал" Јелена Јанковић.

Џеј Џеј не крије да је далеко од жељене форме, јер је прошле сезоне јако мало времена провела на терену, у континуитету готово да није одиграла више од три меча.

Каже да размишља о томе шта ће радити када званично заврши каријеру.

"Прво ћу да се одморим, да одморим ову напаћену душу. Уморио ме је овај спорт. Тенис је напоран, али ми је донео много тога. Захвална сам на свему, али желим да одиграм још мало да видим колико могу. Мислим да могу, јер не бих желела да завршим каријеру а после да се кајем јер сам могла још. Само да ме здравље послужи, даћу све од себе".

Јелена, која је годинама била неизоставни члан Фед куп тима Србије, пропустила је последњу акцију националног тима, али то не значи да је затворила та врата.

"Пратила сам сам девојке и драго ми је што су успеле да изборе бараж за Светску Б групу. Све честитке, имамо јако добар, млад и перспективан тим и у будућности ће бити веома опасне", рекла је Јанковићева.

Да ли ће им она помоћи у априлу, у баражу против Аустралије? Тај одговор није могла да да.

"Све зависи од мог физичког стања, ипак ускоро пуним 32. Тешко ми је и да играм турнире, физички нисам спремна као раније за све те напоре. Ја сам увек ту и волим да помогнем, али ако је неко бољи, или се осећа боље, зашто да не... Ред је да се млади докажу и изборе за свој пласман. Добро им иде и не бих желела да кварим јер сам ја старија, а и оне су наша будућност. Ја сам на заласку каријере", рекла је Јелена Јанковић.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар