Ивана Шпановић: Почаствована сам орденом!

Српска атлетичара Ивана Шпановић рекла је да је поносна и почаствована доделом ордена Карадјордјеве звезде трећег степена.

Остали спортови 15.02.2017 | 16:15
Ивана Шпановић: Почаствована сам орденом!
Њој је то признање уручено на свечаности у Београду.

"Изузетно сам почаствована што сам одликована орденом и осећам велики понос данас, што се налазим у друштву одликованих људи, људи који су свој радни век посветили својим сновима и чврсто веровали да њихов рад и дела могу да промене и унапреде наше друштво. То је исти онај понос који осећам када наступам за своју земљу, бранећи боје Србије на најчастнији и најдостојанственији начин на који умем", рекла је Шпановићева.

Председник Србије Томислав Николић потписао је, поводом Дана државности, указе о одликовању бројних личности и институција, а потом их и уручио на свечаности у Председништву Србије.

Орден Карадјордјеве звезде има три степена и ;додељује се за изванредне заслуге ;и успехе у представљању државе и њених градјана.

"Уз дужно поштовање свих за постигнуте резултате, за мене ће увек дубоко поштовање и дивљење имати људи који су ризиковали своје животе, да би спасили друге и дали шансу за живот онима који су остали без наде, за мене су дела и ордени за хуманост, борба за поштовање људских права и основних Слобода, без премца. Честитам свим добитницима и свим градјанима Србије желим срећан Дан државности", закључила је Шпановићева.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

транге

15.02.2017 15:21

Бас заслузено лијепи створе!цеститам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

15.02.2017 15:32

Браво! Девојко дивна си!

ОДГОВОРИТЕ