Сачувати Србију на добром путу!

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да це одлука да ли це он бити кандидат СНС на предсједницким изборима бити донесена у петак на сједници Главног одбора.

Србија 14.02.2017 | 22:29
Сачувати Србију на добром путу!
Вучић је рекао да питање кандидата за предсједника није питање компетенција или да ли неко воли свој посао, већ питање важно за будућност Србије.

Прихватио кандидатуру да обезбедимо континуитет и стабилнос

Прихватио сам кандидатуру за предсједника само зато што мислим да је важно да обезбиједимо континуитет и стабилност за Србију, изјавио је премијер Србије и лидер СНС Александар Вучић.

"То је најважније и не постоји жртва коју бих због тога ризиковао или коју не бих прихватио", рекао је Вучић на РТС.

Не идем у кампању док сам премијер

Александар Вучић изјавио је вечерас да ће премијерски посао обављати до дана расписивања избора за предсједника Србије.

"Нећу бити у кампањи док будем обављао тај посао", рекао је Вучић гостујући на РТС.

Позиција Малог није одржива,мора да плати политичку цијену

Позиција градоначелника Београда Синише Малог није лака и није дугорочно одржива, изјавио је премијер Александар Вучић.

"Врло је тешко да Синиша Мали још дуго буде на том мјесту", рекао је Вучић и додао да Мали свакако неће бити кандидат странке коју он води на сљедећим изборима.

Јавни дуг на данашњи дан 70 одсто БДП-а

Вучић је изјавио да је јавни дуг Србијепрви пут послије више година смањен 2016. и да на данашњи дан износи 70 одсто БДП-а.

"Србија је данас земља која нема високи дефицит. Прошле године је први пут смањен јавни дуг, који је на данашњи дан свега 70 одсто, иако смо ми рачунали да ће бити 80 одсто", рекао је Вучић.

Волим Томислава Николића, али највише волим Србију

Много волим Томислава Николића, али морам да кажем да највише волим Србију, рекао је лидер СНС и премијер Србије Александар Вучић.

Он је, гостујући на РТС, рекао да је одлука чланова Председништва да изгласају њега за будућег кандидата на предсједничким изборима - рационална одлука, јер је то начин да се смањи ризик и сачува континуитет постојеће политике.


Вучић не искључује ванредне парламентарне изборе

Не могу да искључим могућност ванредних парламентарних избора, изјавио је Вучић.

"Не могу да искључим могућност ванредних парламентарних избора", рекао је Вучић на РТС.


Зна се ко у Србији води прљаву кампању

Вучић је поручио да се у Србији зна "ко води прљаву кампању и ко прекида трибине".

"Зна се ко води прљаве кампање, ко прекида трибине, ко прави прљаве спотове, а ко не, слушамо приче о томе све вријеме, ја кампању не водим, нисмо ни динара потрошлили, нисмо одржали трибине", рекао је Вучић на РТС.

Милиони од тајкуна и странаца и нико ништа не пита

Вучић је рекао да неки за кампање добијају милионе од разних тајкуна и странаца и нико их ништа не пита док СНС сви питају за сваки динар који добијају по закону од државе.

Како је рекао, намјерно се не бира ни директор Агенције за бворбу против корупције да их нико не би питао одакле имају толико пара.

Нико од тајкуна више не управља Србијом

Вучић је рекао да се воде озбиљни поступци против некадашњих политичара и тајкуна, да су они у различитој фази, али да је најважније да нико од тајкуна више не управља Србијом.

Вучић је, гостујући на РТС-у, на питање ко је од тајкуна у затвору, навео да је то Ђурашковић, док је против Мирослава Мишковића донесена првостепена пресуда.

До краја године добијамо концесионара за аеродром

Вучић је најавио да ће до краја 2016. аеродром Никола Тесла у Београду добити концесионара на 25 година, који ће обезбиједити велике приходе и инвестициона улагања.

Вучић је рекао за РТС да је то паметан посао и да је ова влада направила од београдског аеродрома профитабилно предузеће.

У наредних седам до десет дана смјене у јавним предузећима

Вучић је вечерас изјавио да ће у наредних седам до десет дана бити смењени поједини директори јавних предузећа.

"Неће никад они поднети оставку, али стрпите се у наредним данима по том питању. У наредних седам до десет дана, видећете различите врсте смена", рекао је Вучић.

Није само Лончар сликан са неким криминалцима...

Вучић је изјавио да није срећан због тога што је Златибор Лончар сликан са неким криминалцима, против кога се, каже, води хајка, али и да нико изгледа није сазнао ко је 45 минута пре тога био са истим тим људима у кафићу.

Вучић је рекао да постоје и такве фотографије, али да неће да руши деци илузије о њиховим родитељима:

"А, ријеч је о неком много важнијем од Лончара", рекао је премијер Србије.

Помаци у истрази у вези са оружјем у Јајинцима 

Премијер Александар Вучић изјавио је да постоје одређени помаци у истрази у вези са оружјем пронађеним у близини његове породичне куће у Јајинцима.

Он је на РТС рекао да ипак не жели о томе да говори, те да је и до сада о томе говорио превише.

(РТС)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хахахахаха

14.02.2017 20:43

Вишак у каси? Ниси успио потрошити сав кредит ММФ-а? Овај се опасно приближава Додику када је демагогија у питању, жестока борба за Краља Балкана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрињац

14.02.2017 20:46

Теско Србији колико је ти волис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

14.02.2017 20:49

И ја тебе пуно волим....

ОДГОВОРИТЕ
Name

14.02.2017 20:51

Волим и ја вас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

14.02.2017 20:55

Кад је дошао на власт Србија је била дужна 15 милијарди €, сада је преко 27 милијарди..."историјска улога".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

14.02.2017 21:31

Па видио Вуциц да це Сесељ да их згази ко будала сесир, па се морао кандидоват јер једино он мозе Докрора Сесеља побједити. Томо нема сансе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хамис

14.02.2017 21:58

Јеси је унапредио свака ти цаст ,јос 4 године па це се боље зивити јелда? А морамо и висе радити код Корејаца за 200 еура са памперсом на гузици,потписуј ту предају Косова због тога сте доведени ти и Тома и скините се народу са грбаце гори сте и од досманлија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

14.02.2017 22:00

Пустио је Николица низ воду али и себе само јос није схватио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Линуx

14.02.2017 22:30

А сто пута рекао да му не пада на памет да се кандидује! И неће да поднесе оставку него ће кампању водити са мјеста премијера! И неће, у случају да буде изабран, да поднесе оставку на мјесто предсједника странке! Толико о његовом поштењу и моралу. ДОСТА ЈЕ БИЛО његових лажи и празних обећања. Хоће да крене стопама Путина и Додика и носи власт са собом у коферу селећи се са једне на другу функцију.

ОДГОВОРИТЕ