Златан је нови Јунајтедов Кантона!

"Снажан је, баш је јак, а када га погледам, одмах се сетим Ерика, човека великог карактера", каже Кристоф Галтије.

Фудбал 17.02.2017 | 20:30
Златан је нови Јунајтедов Кантона!
Многи су били сумњичави када је летос долазио на Острво, али Златан Ибрахимовић је заиста показао да је топ појачање за Манчестер Јунајтед са 20 голова (15 у Премијер лиги) и седам асистенција у свим такмичењима. 

Дуго Олд Трафорд није гледао уживо таквог мајстора, а Ибрина генијалност многе подсећа на магију Ерика Кантоне с почетка деведесетих. Легендарни Француз и даље је у срцима навијача Јунајтеда, а како и не би био, када им је сјајним головима у сезони 1992/93. донео прву шампионску титулу после пуних 26 година чекања.

Има ли сличности између Ибре и Кантоне? 

Тренер Сент Етјена, наредног ривала Манчестер Јунајтеда у Лиги Европе, Кристоф Галтије, каже да је она итекако видљива. Ако неко то може да уочи онда је то сигурно искусни стручњак који је са Ериком одрастао на улицама

„Златан је човек огромног карактера. Сваки пут када се сретнемо постоји међусобно поштовање. Доста пута сам предводио тим против Пари Сен Жермена, у почетку сам побеђивао, али како је он дошао у Париз, то је било – гол, гол, гол...“, испричао је Галтије заДејли Телеграф.

Француз изузетно цени шведског ветерана.

„Волим тип фудбалера какав је Златан. Снажан је, баш је јак, а када га погледам, одмах се сетим Ерика Кантоне, човека великог карактера. Може да полуди у једној секунди, да изгуби главу, каже тешке речи, али после се брзо смири. Изнад свега, ради се о невероватном фудбалеру, који само сипа голове. Многи су говорили да се неће снаћи у Енглеској, али погледајте, већ има 20 голова на конту. Златан је прави пример врхунског фудбалера и мислим да су га баш зато довели, као и Кантону“, закључио је Кристоф Галтије.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес)

Коментари / 0

Оставите коментар