Кад је Дијего долазио у Напуљ...

Интелектуалци били против, говорили су ми да сам неморалан, због конобара ми пресео виски. . . ! Човек који је довео Марадону на Сан Паоло о притисцима са којима се носио те 1994. године. . .

Фудбал 16.02.2017 | 15:00
Кад је Дијего долазио у Напуљ...
Највећа легенда у историји клуба. Историја Наполија изгледала би сасвим другачије да није било Дијега Арманда Марадоне. Али тако велики људи увек са собом вуку и одређене контроверзе. Бивши председник Наполија Корадо Ферлаино, који је те 1984. године за 13.000.000.000 лира, односно око 5.000.000 долара, довео Марадону на југ Италије, присетио се каквим је све критикама био изложен када је издвојио толики новац за кудравог Аргентинца.

“Коштао је дупло од онога колико би Кристијано Роналдо данас коштао. Интелектуална елите ме је критиковала. Говорили су да је Напуљ сиромашан град и да је такав потез неморалан. Али био је то мој новац и желео сам да га потрошим на тај начун“, категорички ће Ферлаино у интервјуу за мадридски Ас уочи сутрашњег двобоја Реала и Наполија у осмини финала Лиге шампиона.

Признаје ипак да је и сам имао сумње.

“Кад сам потписао уговор у Барселони, отишао сам до бара да наручим виски с ледом. Конобар ми је пришао, питао да ли сам Италијан. Када је чуо да јесам, рекао ми је: ’Какав смо посао направили - па Марадона је дебео’. Уопште ми није пријала та чашица“.

Међутим, рачуни се своде на крају, а Марадона је Наполију донео две једине титуле у Серији А и тријумф и Купу Уефа. У међувремену је са Аргентином подигао титулу светског првака на Мундијалу у Мексику 1986. године. За Наполи је све скупа одиграо 259 утакмица.

“У Напуљу није узимао дрогу. Можда кад је ишао кући у Аргентину и јесте, али код нас се увек понашао примерено. Био је савршени атлета, већи професионалац
од било кога. Сад, код куће је имао своје проблеме, али за оно што је радио на терену нисте могли да га критикујете“, сведочи Ферлаино.

А да ли је Марадона заиста био бољи од Роналда или Лионела Месија?

“Са Роналдом не можеш да га поредиш, другачији су играчи. Кад је Меси у питању... Меси гира у веома јаком тиму Аргентине и није освојио ништа. Марадона је поред себе имао неке баш лоше играче, па је био првак света. Тако да...“, поентира некадашњи газда Наполитанаца.

Тврди за крај и да мафија никада није утицала на пословну политику клуба.

“Дешавало се да се приближе играчима, па и Дијегу, али само су хтели да се сликају са њим, да упознају фудбачере. Као и сви други навијачи.  Јесте, увек је Камора желела да уђе у клуб, али код мене јој то није пролазило“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар