Весна Долонц завршила каријеру!

Некадашња ФЕД куп репрезентативка Србије Весна Долонц објавила је да због повреде завршава каријеру активне тенисерке и прелази у тренерске воде.  После Ане Ивановић, још једна наша тенисерка је решила да заврши каријеру. У 27. години, Весна Долонц одлази у пензију.

Тенис 16.02.2017 | 12:15
Весна Долонц завршила каријеру!
"Драги пријатељи, желим да објавим да, нажалост, завршавам своју спортску каријеру због повреде стопала. После дуге борбе са мононуклеозом, изгледало је да ћу опет моћи да играм. Полако, корак по корак ја сам почела да се такмичим. Међутим, почеле су повреде и дошло је време да донесем одлуку", саопштила је Долонц, која је родјена у Мошкви и пре него што је заиграла за Србију наступала је под заставом Русије.

- После дуге борбе са мононуклеозом изгледало је да поново могу да играм, али онда су кренуле повреде у серијама. Време је било да донесем коначну одлуку. Прешла сам пут од детета које се борило са рекетом већим од себе до тенисерке из 100 најбољих која је побеђивала ривалке из топ 10 или топ 20 WТА листе. Али никада нећу заборавити колико рада, одрицања и суза је било потребно да бих то све постигла - поручила је Весна на свом Фејсбук профилу.

Ова Рускиња са нашим пасошем је на гренд слем турниру најдаље стигла до трећег кола, а играла је за Србију у Фед купу 2012. године.

Она је у каријери најбоље била пласирана на 84. место WТА листе, зарадила је близу милион долара и освојила три ИТФ титуле.

Извор: Б92/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар