Гвангжу: До 2020. само Кинези у тиму!

Гвангжу Евергранде планира да до 2020. године у свом тиму има само домаће играче.

Фудбал 16.02.2017 | 13:00
Гвангжу: До 2020. само Кинези у тиму!
Оваква одлука шампиона Кине долази у тренутку када остали клубови из земље улажу енорман новац за долазак респектабилних фудбалера из Европе и Јужне Америке.

Гванжу је шестоструки узастопни првак Кине, у том периоду осовојио је две титуле азијске Лиге шампиона, доводио је скупе играче попут Џексона Мартинеза и Паулиња, али ће променити политику у року од три године.

"По мом мишљењу, најбољи тим Еверграндеа састоји се од најбољих кинеских фудбалера који би водио најбољи менаџер света. Циљ је да унапредимо наш фудбал и сви бисмо морали да будемо фокусирани на то. Морамо да повећамо нашу зараду, а то можемо да урадимо само играчима из наше школе, а не куповином скупих странаца", изненадио је све власник клуба Ксу Јиајин.

Кинеске власти покушаће да стану на пут куповином прескупих странаца и великог улагања клубова, пошто је Шангај Шенхуа Карлоса Тевеса учинио најскупљим играчем света – са платом од 721.000 евра недељно.

Гванжу тренутно од странаца у саставу, поред Мартинеза и Паулиња, има Бразилце Рикарда Гуларта и Алана, као и Ким Јонг-Гвона из Јужне Кореје, док их са клупе води познати стручњак Луис Фелипе Сколари.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар