Доналд: Дерби нам је све више у подсвести!

Везиста Црвене звезде Мичел Доналд рекао је да његова екипа има карактер да одбрани титулу шампиона Србије.

Фудбал 16.02.2017 | 12:30
Доналд: Дерби нам је све више у подсвести!
"Најважнија је Звезда и сви морамо да се боримо за то име. Биће тешко, али смо добра екипа. Сви су мотивисани, гладни победа и то је оно што нам је потребно", рекао је Доналд агенцији Бета.

Звезда ће за викенд наставити борбу за одбрану титуле. После 21 кола има 54 бода, шест више од другопласираног Партизана, а девет од Војводине.

Црвено-бели су се у понедељак вратили у Београд после више од две недеље припрема на Кипру.

Доналд је казао да му се допало како је екипа радила у Пафосу.

"Припреме су биле тешке. Много смо тренирали, напорно радили. Што је најважније, имали смо времена да се упознамо јер је у тиму много нових играча", казао је холандски фудбалер.

Он је похвалио саиграче, а посебно младе фудбалере Звезде. Како је рекао, у екипи су сви момци веома добри.

"Карактер је веома важан. Има много различитих типова људи и играча у тиму, али сви идемо у истом правцу и битно је да делујемо као један", навео је он.

Такође, рекао је да ће предност његовог клуба бити и та што у тиму има много искусних играча, који ће много помоћи младјима.

"Имамо много искусних играча, који ће то своје искуство преносити на младје, мање искусне играче. Таква комбинација је увек добра. Најважније је да нам је циљ исти, без обзира на то да ли је неки играч млад или стар, са или без искуства", рекао је Доналд.

По његовој оцени, борба за титулу ће бити знатно тежа него прошле сезоне, али Звезда "зна шта ради".

"Знамо шта радимо и морамо да се боримо на свакој утакмици. Прошле године смо добили 24 утакмице узастопно, али су се сада ствари промениле, разлика је знатно мања", казао је некадашњи играч Ајакса, Роде и Мордовије.

Звезда ће сезону у Суперлиги наставити утакмицом са Новим Пазаром, после чега је чека Бачка, а потом и дуел против Партизана.

Доналд је рекао да се радује вечитом дербију, али да та утакмица не сме да однесе пажњу са прве две.

"Концентрисани смо на прву утакмицу. Наравно да нам је дерби све више у подсвести како се тај датум ближи. Али, претходно имамо две утакмице које једноставно морамо да победимо", рекао је Доналд.

Звезда ће у суботу од 15.00 дочекати Нови Пазар у 22. колу Суперлиге. Викенд касније чека је гостовање Бачкој, док је дерби заказан за 4. март.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар