"Два финала и титула, а Новак им игра као го*но?!"

Јанко Типсаревић каже да медији нису коректни када је у питању најбољи српски спортиста у историји Новак Ђоковић.

Тенис 16.02.2017 | 09:45
"Два финала и титула, а Новак им игра као го*но?!"
Ноле последњих шест месеци не игра на нивоу на који је навикао целу планету, када је брутално доминирао 'белим' спортом, али један од његових најближих пријатеља сматра да се припадници 'седме силе' не односе према њему са потребном дозом поштовања.

"Стоји да је рана елиминасија Новака у Аустралији била изненађење за све, али и такве ствари се дешавају. Људи греше када нападају Новака, истичући да није онај стари, али – његов ниво игре је био такав, да када игра финале УС Опена, финале Завршног Мастерса и освоји 'само' Торонто – игра као го*но. Сматрам да није коректно како се медији понедак односе према њему. Такође, није могуће остати на оном нивоу на ком је он био заувек, али, опет, не бих се изненадио ако би на крају ове године први био неко кога сада уопште не спомињемо. И ја осећам да Ђоковић није онај као некада, али не сматрам да је то нешто лоше за сам тенис. Јер, промене доводе до великог узбуђења код навијача. И ја сам, као један од његових блиских пријатеља, престао да гледам његове мечеве у једном тренутку јер је бил толико досадно, просто сам знао да ће да победи. Кад ја који играм тенис размишљам тако, замислите како се осећа просечни тениски гледалац", истиче Типсаревић.

С друге стране, Јанкела се полако враћа на ниво који га је пре пет година довео до места међу десет најбољих играча планете – вратио се у Топ 100.

"Срећан сам и захвалан веома јер сам од организатора у Буенос Аиресу добио позивницу. У целој овој мојој причи самопоузадње је веома важно, посебно када се после дуге паузе враћаш на терен. Прошлог лета сам такође играо добро, био сам на максимуму и тада, али нисам бележио победе. Губио сам од Марина Чилића, Жила Симона, Милоша Раонића, све су то добри играч. Кажем, јесам био добар, али без тријумфа нема ни напретка на АТП листи. Сматрам да нисам погрешио када сам одлучио да прескочим Аустралиан Опен", закључио је 94. играч света, који напокон игра тенис без болова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар