"Док Сирија плаче, Запад и даље лаже"

Западне земље нису урадиле ништа да би решиле сиријску кризу, већ су наставиле да форсирају "лажне говоранције", док ситуација у Сирији остаје непромењена.

Свијет 13.02.2017 | 20:30
"Док Сирија плаче, Запад и даље лаже"
То је за Раша тудеј рекла тетка Ајлана Курдија, трогодишњег дечака који је постао симбол избегличке кризе, пошто је страдао на путу на грчком острву Кос из Турске.

“Смрт мог нећака је постала позив за буђење света, божја порука... Он нам је рекао да је доста свега. Сиријски народ пати годинама, Сирија плаче за помоћ, а нико то у свету не чује. Ни медији нису били заинтересовани за то, све док није снимљена фотографија мог мртвог нећака на обали у Бодруму“, навела је Тима Курди.

Животна прича несрећног Ајлана је “убрзала“ усвајање политике “отворених врата“ и западне државе су почеле да примају избеглице.

“Неколико месеци касније сви су заборавили на ту слику и вратили се својим свакодневним пословима, а патња људи у Сирији је настављена. Запад не само да није учинио ништа да се рат оконча, већ је наставио са намером промене политике у Сирији, што је ситуацију учинило још гором. Запад финансира такозвану умерену опозицију и то само продужава патњу сиријског народа. Нема умерене опозиције... То оружје увек заврши у рукама моћнијих група, ал Нусра фронта или Исламске државе“, навела је Тима Курди.

Према њеним речима, војно решавање сиријске кризе није опција и никада неће успети.

“Нити сам за Асада нити за опозицију, а извештаји западних медија о Сирији немају никаквог смисла. Постоји много више од сиријске и руске војске, постоје побуњеници који и даље ратују и који убијају ној народ. Нико на западу не говори о силовањима које чине побуњеници, а те приче су ужасне“, истакла је Тима Курди.

Она истиче и да је пре рата Сирија била мирна и безбедна земља, као и да је огромна већина живела у слози, и сунити и шиити и друзи и алавити и хришћани.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хасан

13.02.2017 20:19

Одведите Асада у лов на медједе и одма долази мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.02.2017 20:39

Асад значи лав а Хадан значи коњ, е па коњу један исиловски, Сирија је била симбол мира и љубави и толеранције. Цијела земља је мирисала на мед и јасмин док нису досли америцки мусимани који кољу дјецу и зене као Бакирови и Насерови.

Name

Тацно

13.02.2017 20:50

Зивјели су као ми у СФРЈ. Сад вецина оних који су зивјели у та доба зали јавно или потајно. Они млади размисљају да ли је бас било као сад кад оду у Њемацку или Аустрију. Било је и није ваљало. Сад су бивсе дрзаве СФРЈ-а земље просјака, лопова и гладних. Људи у психози се заносе да це се све поравнати кад удју у ЕУ. Заборављају Румунске Цигане и праве Румуне, Бугаре па цак и Мадјаре. Заборављају Хрвате, а и Словенце. Добро сто имају је кредит у којем су генерацијама до смрти. Јао се оном ко цека помоц са Запада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјекна

14.02.2017 06:30

Сирија је била Југославија Блиског истока, разваљена је из потпуно истих разлога.

ОДГОВОРИТЕ