Има ли политичког договора у Палама

Представници коалиција “Савез за Пале” и “Сложно за Пале” састали су се данас на иницијативу Општинског одбора СДС-а, како би пронашли рјешење за актуелне проблеме у овој локалној заједници. Како је поручено након састанка, тензије на релацији начелник – скупштинска већина су се смириле, али преговори око кључних питања тек предстоје.

Република Српска 13.02.2017 | 19:39
Има ли политичког договора у Палама
Супротстављени политички блокови у Палама са заједничког састанка изашли су са јасним ставом – локални интереси морају да буду испред свих осталих. Сходно томе, представници СДС-а, ПДП-а, НДП-а и СНСД-а у први план ставили су многобројне проблеме грађана и питања од интереса за све.

“То су питања дозволе за импрегнацију, проблеми у Олимпијском центру "Јахорина", а дотакли смо се и изградње брзе цесте Сарајево-Београд, гдје сви морамо имати јединствен и јасан став који је у интересу свих грађана општине. Смањили смо мало тензије, сјели смо да разговарамо, на чему ми и инсистирамо од самог почетка од 2. октобра и радимо и функционишемо у том духу”, поручио је након састанка предсједник Општинског одбора СДС-а Бојан Нинковић.

На састанку коалиција отворено је и питање кадровских рјешења, што је по свему судећи и довело до сукоба у општини. О томе ће се ипак више разговарати сљедећег понедјељка, када би све политичке опције требало да изађу са конкретним приједлозима за расподјелу директорских фотеља и осталих битних позиција у општинској администрацији.

“Остаје спорно питање позиције замјеника начелника. Са друге стране, начелник ће попунити свој кабинет у складу са законом који му даје ту могућност. Ту је и питање опстанка људи који су били на одређеним директорским позицијама”, изјавио је генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало.

Начелник општине Бошко Југовић поручио је да и даље инстистира да предузећа која су у власништву општине апсолутно буду у њеној надлежности, што према његовом мишљењу значи у надлежности СНСД-а чији је он кадар. Тако би се, сматра Југовић, њима могло адекватно управљати.

“Било каква смјена директора не значи никакву промјену односа према радницима; они чак треба да буду још мотивисанији, да раде у интересу становника Пала. Такође, садашњи директори који се налазе у тим предузећима уопште неће осјетити ту промјену и они могу и даље да остану запослени у тим предузећима”, поручио је први човјек општине Пале.

Највећа борба за директорске фотеље су у предузећима “Комунално” и “Водовод и канализација”, гдје су тренутно на челу кадрови СДС-а и ПДП-а.



БН телевизија

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

педјица пресједник

13.02.2017 18:45

Катастрофа,лаз,лицемјери,ста би друго него проклета борба за фотељице!купили гласове па сад оплети за своје дебилне интересе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посјетилац

13.02.2017 19:00

Политицари куповали а ви се продали. Сад узивајте до следеце изборне пијаце.

Name

педјица пресједник

13.02.2017 20:15

Продала ти се мама глупане један,народ је ово све заслузио кад смо дозволили да су на битним мјестима овакви дебили!!!

Name

Посјетилац

13.02.2017 20:28

Народ да гласове онима који им плате.

Name

педјица пресједник

13.02.2017 20:29

Цекамо да сева пропјева а онда ком обојци,ком опанци!!!!

Name

Посјетилац

13.02.2017 20:30

Плати и ти па цес напредовати

Name

Посјетилац

13.02.2017 23:45

Јој да хоце поновити изборе у Палама...не би био незаинтересован као до сад,извео би и маму и тату који инаце не излазе на изборе,дигао би и ђеда с оперисаним куком само да ови фићфирићи једном за свагда схвате гдје им је мјесто.Лицемјерна је њихова брига за градјане,под пластом те бриге само мисле на себе и на своје богацење.Да ли они стварно мисле да им ико висе вјерује,или увидјају да стварају контра ефекат и подизу армију против себе.Подрска Југовицу!

Name

:(

13.02.2017 18:59

Сјетимо се предизборних обећања : Привреда, нова радна мјеста, сви ће да раде у интересу грађана. А данас се договарају и свађају око позиција. Када сте толико паметни ви предсједници странака региструјте заједно фирму, запослите јадни народ којем сте обећали посао у јавним установама па онда месетарите. Лако је купити поене државном народном имовином. Сви су исти, мала је разлика +- 0,00001 % Продајте свој глас, у томе је спас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрач

13.02.2017 19:00

Само се питам како Ковачевић има образа да представља СДС па набери човјече због тебе су и изгубили на Палама.Вукота предузми нешто. Човјек недостојан да представља СДС. Ако са оваквим кадром мисле дсље ништа од СДС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

13.02.2017 19:22

Браво на констатацији за тог Ковацевица.Ја сам му лицно ваљао на Палама доста у политици не тразеци заузврат било какав интерес али кад сам га видио како се понаса кад је постао нацелник Пала,све ми је било јасно.Надувенко један мали.

Name

Ханс

13.02.2017 19:08

Да вам није Сарајева и Јахорине "у" Палама нико неби ни радио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Тесла

13.02.2017 19:08

На овом састанку од свих присутних само Нинковиц и Југовиц могу да се истакну и да нешто направе. Ово остало су љигавци, ништа не вриједе. Погледајте само ласицу и његов став, Вуцицевица . Срамотно ко нас води, колико мало памети!!! Стетета сто су били кредитно способни да дигну кредит и купе гласове, вуковицу није требао кредит, он се обезбједио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Остоја

13.02.2017 20:00

Јадна мајко јаднијех сватова. Сем Нацелника Боска Југовица треба све ове нафурити у затвор. Нек и они неста привриједе овој јадној напаценој земљи. Балавурдија из клупа факултета засјели на функције, док јадни заслузни интелектуалци који су способни немогу од њих да помогну вриједним и постеним попут Југовица. Ја се искрено надам опозиву Југовицу, па да их онда све помете. Јесте да це година проци ал незалим, бар це цовјек моци мормално да ради касније.А остала господа слободно нек се сели теско це моци гледати овом јадном народу у оци, ако имало имају памети. Само погледајте колики су минус оставили на рацуну опстине па не могу висе ни плате да исплацују а о осталим инвестицијама да и не говоримо. Оставили су неколкико вреца асвалта па сад крпе рупе по улици.Срамота!

Name

Перо

13.02.2017 19:31

шта тражи онај дземал биједиц ту поред улизице јјуговица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српско Сарајево

13.02.2017 19:46

ДНС Пале је највећи губитник избора а највише пара улозених. Зашто њих нико не зове на састанак?

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

13.02.2017 19:53

СВЕ СРПСКО ЈЕ У СРБИЈИ А У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ ЗИВЕ МУСЛИМАНИ КАТОЛИЦИ ПРАВОСЛАВЦИИ ЈЕВРЕЈИ РОМИ И КИНЕЗИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коwалски

13.02.2017 20:23

Ко ли је власник те фабричице за импрегнацију те се око ње толико гложе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Камиондзија

14.02.2017 10:49

Силни Крајисници.

Name

Посјетилац

14.02.2017 11:52

Они су подрзали Југовица.