Централна банка - кључ стабилности!

Високи представник у БиХ Валентин Инцко рекао је данас у Сарајеву да је Централна банка БиХ примјер успјеха у БиХ и од кључне важности за стабилност земље.

Босна и Херцеговина 13.02.2017 | 18:21
Централна банка - кључ стабилности!
Он је посјетио Централну банку БиХ са својим првим замјеником и супервизором за Брчко Брусом Бертоном и разговарао са гувернером Сенадом Софтићем.

Инцко је нагласио да је Централна банка БиХ изградила одличан углед, а да су главни елементи њеног успјеха професионалност и независност од политике, саопштено је из Централне банке БиХ.

"Зато је императив да та институција не постане предмет јавне дебате, те да настави успјешан рад", истакао је Инцко.

Софтић је саговорнике упознао о актуелним активностима Централне банке БиХ, укључујући управљање девизним резервама, активности на унапређењу регистара и управљање готовим новцем.

Теме разговора биле су монетарна политика, монетарна и финансијска стабилност, те макроекономски показатељи за БиХ.

Саговорници су разговарали и о европским интеграцијама, будући да Централна банка БиХ има значајну улогу у том процесу.

Извор: Срна

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хеy

13.02.2017 17:28

Хер Инцко, ми стабилно само пропадамо, из дана у дан, вец 25 година. И страни фактор је одиграо свону ролу, за свој интерес наравно. О домацим багровима не треба пуно прицати, све се зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

педјица

13.02.2017 18:52

Централна банка ради како њима одговара,зато је И готиви!

Name

цобер

13.02.2017 17:30

Е па г. Инцко није ферТребао си пустити у ЦБ г.Додика и Г.Бакира да се мало опаре.За њих двојицу важи оно "мало мачку и телеча глава"

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

13.02.2017 20:21

Шта он има радити у Централној Банци?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сустина

14.02.2017 02:06

Док год ММФ буде багрове снабдијевао свјезим новцем, овдје це све наставити пропадати. Унистили су нам све насе кадрове, инзењере и мајсторе, све фабрике, омогуцили негативну селекцију и организовани криминал. Наравно да су знали ста раде. И да сад отпису сав вањски дуг ми смо опет у г.внима до грла. У оваквом систему кад стока себи бира вола предводника који је уз то обавезно и багров, мозете оцекивати даљу пропаст. Пола посла је одрадјено ратом а другу половину це одрафити далеко најјацим орузјем, а то је новац. Тај новац је овдје новац без покрица. Позната је ствар ста се десава кад у једну економију убаците новац без покрица, и тог новца се доцепају локални багрови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојан Нишевић

14.02.2017 10:02

Каква је то демократија гдје јавна институција не треба да буде предмет јавне дебате?

ОДГОВОРИТЕ