Видео: Мали анђеле, велико ти ХВАЛА!

Дечак, који је први лоцирао и прискочио у помоћ преживелим фудбалерима Шапекоенсеа, и још троје путника после пада авиона у Колумбији, добио је награду од локалних власти.

Фудбал 14.02.2017 | 22:00
Видео: Мали анђеле, велико ти ХВАЛА!
Јохан Рамирез је кобног 29. новембра прошле године први видео пад авиона са фудбалерима бразилског клуба Шапекоенсе у области Ла Унион у централној Колумбији.

Дечак је први стигао на место несреће, заједно са оцем, будући да живе у близини, и први су помогли преживелима, а потом и позвали помоћ.

Он је наводио ватрогасце до места несреће, будући да добро познаје неприступачно место у које је авион пао.

Шест особа преживело је тешку авионску несрећу - тројица фудбалера, новинар бразилског радија и два члана посаде, а највећу заслугу за то имају Јохан и његов тата.

Због пожртвованости младићу су медији одмах доделили надимак "Анђеоски дечак", а локална власт у знак великог геста који су направили саградила им је нову кућу.

Јохан је са оцем живео у трошној брвнари, а сада су добили лепу и пространу кућу, офарбану у жуто и зелено, боје Шапекоенсеа.



Медији преносе да су волонтери који су учествовали у изградњи новог крова над главом за Јохана, кућу комплетно опремили и намештајем.

У паду авиона, који је из Бразила летео ка Медељину, где је Шапекоенсе требало да игра против Атлетико Насионала прву утакмицу финала Купа Судамерикана, погинула је 71 особа, од чега 19 фудбалера и чланова стручног штаба бразилског клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар