Партизан: "Звездо, ми смо за вас ватерполо институција"!

Ватерполо клуб Партизан саопштио је да су шокирани оптужбама из Црвене звезде.

Остали спортови 14.02.2017 | 21:15
Партизан: "Звездо, ми смо за вас ватерполо институција"!
Партизан је позвао, како је наведено, спортске (не)пријатеље да сопствену неспособност не прикривају нападима на њих.

Звезда је пре два дана, након апела Партизана да се спречи гашење клуба који је изнедрио највише играца и допринео највећим успесима српског ватерпола, реаговала таско што је оптужила црно-беле да су четири деценије повлашћени, да су бесплатно користили базен, отимали играче....

"ВК Партизан, најтрофејнији спортски колектив у Србији, шокиран је саопштењем из клуба наших спортских (не)пријатеља. До вашег саопштења смо веровали да смо само спортски ривали. Реторика ВК Црвена Звезда је приземна и малициозна, те стога ВК Партизан не жели било какву полемику тог типа, јер на ово саопштење гледамо као на покушај увлачења једне светске ватерполо институције, као што је ВК Партизан, у причу покушаја добијања медијске пажње од једног недефинисаног и неорганизованог клуба који по својим резултатима и раду ту пажњу и не заслужује", истичу из Партизана.

Црно-бели наводе да тако нетачна и малициозна саопштења наносе штету ватерполо спорту у борби за преживљавање, као и да је апсолутно нетачан, злонамеран и крајње неодговоран покушај да се кроз једно саопштење провуче нерад, незнање и неспособност у водјењу претходне и ове нове Звезде исто припише ВК Партизан.

"ВК Партизан само указује на генерално лоше стање у ватерполо спорту и покушавамо да надјемо решења јер све што говоримо и радимо је, уверени смо, у интересу свих ватерполо клубова у Србији. (У претходним годинама позајмљивали смо наше играче, имали заједничке тенинге, уступали термине за тренинге и утакмице.) Зашто ви спортски радници из Звезде то не радите, не указујете на проблем и не борите се за ваш клуб и наш спорт у целини? То знате само ви, јер свакоме у Србији је јасно да своју неспособност прикривате деструкцијом"

"Верујемо да је то потпуно јасно и армији Звездиних навијача. Док смо ми деценијама уназад правили систем, освајали трофеје, стварали носиоце највиших спортских и друштвених признања, ко је вас спречавао у томе? Када смо били пред гашењем у првим годинама овог века, ми нисмо обрисали наш клуб и трофеје већ се са тим дуговима боримо и данас! Ко је вас спречавао у томе?"

Из Партизана истичу да они, као "локомотива", како су их назвали из Звезде, колика год да је узбрдица и даље вуче вагон српског ватерпола у коме су у 2016. години у репрезентативној сениорској конкуренцији имали Николу Јакшића, освајача златне олимпијске медаље, у генерацији 1997. годиште на ЕП у Холандији (златна медаља), била су десеторица играча ВК Партизан, на СП у Подгорици за 1998. годиште., била су осморица играча ВК Партизан, да ове године учествују у Лиги шампиона са најмладјом екипом у Европи и да су освојили Куп Србије за сезону 2016/17 и то у директном дуелу са нашим спортским (не)пријатељима из клуба који само носи Звездино име.

"И овде се са вама прича завршава. Ми ћемо наш систем и децу сачувати, створићемо нове репрезентативце, освојити нове трофеје. Наше рачуне смо Партизановој јавности као и Србији положили и подршку да наставимо да се боримо имамо. А вама колеге то тек предстоји, нама ништа не треба да објашњавате, има коме треба да објасните где су трофеји, играчи, шта је било са правим ватерполо клубом Црвена звезда", закључују из Партизана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар