АБА - Радоњић: Без Јовића и Добрића да прекинемо лош низ против Цибоне

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да ће се тим потрудити да победи Цибону у Јадранској лиги, упркос проблемима с повредама.

Кошарка 12.02.2017 | 09:15
АБА - Радоњић: Без Јовића и Добрића да прекинемо лош низ против Цибоне
Звезда пред Цибону: Без Дангубића, двојица упитна... Ни у овој утакмици Дејан Радоњић неће моћи да рачуна на све играче из ростера. Неизвесни наступи Огњена Добрића и Стефана Јовића, Немања Дангубић сигурно не игра.

Сјајан низ Црвене звезде мтс у АБА лиги, који је трајао годину дана, прекинут је претходне недеље када је у дербију кола Партизан успео да савлада великог ривала у хали "Александар Николић" (86:81).

Црвено-бели су у току недеље изгубили од ЦСКА у Москви (102:80) у оквиру Евролиге, а сада се окрећу двема утакмицама у регионалној лиги, а потом и Купу Радивоја Кораћа.

Први изазов је петопласирана екипа АБА лиге - Цибона.

Дејан Радоњић је истакао да његов тим очекује тежак меч, али да без обзира на све кадровске проблеме Црвена звезда и у овом мечу иде на победу пред својим навијачима.

Неизвесни су наступи Стефана Јовића и Огњена Добрића, док Немања Дангубић сигурно пропушта и овај меч.

"Поново се налазимо у врло интензивном ритму утакмица, где нас након овог меча, очекује и гостовање у Скопљу, па право из Македоније се селимо на Куп. Међутим, без обзира на ове сада већ стандардне проблеме трудићемо се да изборимо нову победу пред нашим навијачима", казао је Дејан Радоњић уочи меча.

Тренер Цибоне Дамир Мулаомеровић истакао је да је његова екипа уморна, због седам утакмица у последњи десет дана, али да немају шта да изгубе у предстојећој утакмици.

"Сигурно да је Звезда апсолутни фаворит. Играју на домаћем терену и све ове партије које пружају у задње време, без обзира на задња три пораза, мислим да су најбоља екипа у регији и играју најбољу кошарку у регији. Ми немамо што изгубити. Пробаћемо да искористимо ову утакмицу за даљу припрему и како бисмо одморили неке играче за оно што нас чека следеће недеље, а то је завршница купа Хрватске", поручио је Мулаомеровић.

Очекује нас нова утакмица у Јадранској лиги пред нашим навијачима, против Цибоне. Поново се налазимо у врло интензивном ритму утакмица, пошто нас након овог меча очекује и гостовање у Скопљу, па право из Македоније се селимо на Куп.

"На предстојећој утакмици са Цибоном неизвестан је наступ Стефана Јовића и Огњена Добрића, док сигурно неће наступити Немања Дангубић. Трудићемо се, медјутим, да, уз ове сада већ стандардне проблеме, изборимо нову победу пред нашим присталицама и навијачима", рекао је Радоњић.

Звезда је у четвртак играла у Москви и изгубила од европског првака ЦСКА, а сада дочекује Цибону, петопласирану екипу на табели Јадранске лиге. Црвено-бели ће одмах у уторак играти против Карпош Сокола у Јадранској лиги, да би после имала више времена за обавезе у Евролиги после купа.

"Следи нови дуел у регионалном такмичењу са Цибоном. Њих добро познајемо, али имамо и много кадровских проблема. Без обзира на све проблеме, медјутим, желимо да освојимо нове бодове у недељу поподне пред пут у Скопље и каснији одлазак на куп у Нишу", рекао је Кузмић.

Утакмица Ццрвена звезда - Цибона игра се у недељу од 17.00.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар