Иванић: Неће бити нове ауторизације

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је да од евентуалне ревизије тужбе БиХ против Србије не може бити ништа јер му је у Међународном суду правде у Хагу јасно речено да би то подразумијевало нову ауторизацију, које неће бити док је он у Предсједништву.

Босна и Херцеговина 11.02.2017 | 07:36
Иванић: Неће бити нове ауторизације
Иванић је за "Спутњик" рекао да је већ послао писмо у којем је истакао да БиХ не стоји иза ревизије, већ само један народ.

Он наводи да, након слања писма, ништа више не може да уради јер формално и правно нико неће доносити никакву одлуку да би могло да се искористи право вета.

"То и јесте политичка игра у цијелој причи. Не могу да искористим право вета јер они уопште не траже сазивање сједнице Предсједништва БиХ, већ тумаче да је агент који је водио први случај и даље ауторизован да то може да ради и мисле да сједница Предсједништва није потребна", истакао је Иванић.

Он каже да је ово више питање унутрашњих односа, као ида "има и много негативних порука које тим поводом долазе", те додао да је цијела акција у старту осуђена на неуспјех.

"Међутим, очито је питање инерције, односа и недостатка храбрости да сви то јасно кажу својој публици", нагласио је Иванић.

Говорећи о позиву предсједника Републике Српске Милорада Додика српским странкама у коалицији са СДА да напусте заједничке институције најкасније до истека рока обнове поступка против Србије, Иванић је напоменуо да је то питање за лидере тих партија, а да он као члан Предсједништва БиХ не може да напусти то тијело јер је изабран и нема замјену.

"Како ће Савез за промјене реаговати, не знам, али знам да стање сигурно не може бити исто као што је било", истиче Иванић.

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске додао је да и даље има став да ово што се дешава неће бити добро по БиХ и да ће је увести у вјероватно највећу кризу.

"Прије него што бих изашао са приједлогом за рјешавање ове ситуације, мислим да би било добро да сви заједно сједнемо. Имали смо времена, то је требало да урадимо", сматра Иванић.

Извор: Агенције/Спутњик

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Бн

11.02.2017 06:51

Кад је неко да се казни онда је Бих.А кад је трала баба длан нема Бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фтв

11.02.2017 07:46

Бих је саму себе казнила на смрт 1992.

Name

Луд збуњеног

11.02.2017 06:57

Лагано напустите коалицију,....нема већине, нема Савјета министара, па нек се бира нова већина ако мозе! Каква је то мудролија?! Но,паре су миле!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Луд Збуњеног

11.02.2017 09:44

Нема кризе ако напусте коалицију. У тзв "Лајцаковој кризи" он је наметнуо Закон по ком замјеници министара у савјјwту министара узимају позиције министара у том слуцају.

Name

Кики

11.02.2017 07:52

Па и то је постено. Могу и сами Босњаци да тузе Србију. За тузбу им нису потребни Иваниц и Цовиц. Није ниста спорно. Тузба гласи Босњаци против Србије. Ако правни тим и струцњаци проналазе основа за изивљавање током 90-тих година, онда је то исправно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2017 08:16

Неразумијем само засто нетузе и Србску они су поцинили Геноцид Србија је само помагала????

Name

цобер

11.02.2017 10:38

@РЕРЕРЕ Ето је проблемУ случају тужбе против РС суд је може одбацити ко с.нокта јер се РС нигдје не спомиње у међународним папирим све до потписивања дејтона.И да таква тужба оде на суд срби би се да избјегну ратну одштеу нантај начин одбранили јер ето нисмо тада ни постојали па нисмо ни криви.

Name

Ревизија

11.02.2017 08:09

Засто би се неко пласио ревизије ако није крив. Овако реагујуци као сто реагују политицари из РС-а доказују да је Србија крива за догадјаје из 92 . То је онда сасвим јасно И гласно И птицама на гранама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.02.2017 08:43

Не плаши се нико ревизије,већ се ради о сталним претњама за укидање СРПСКЕ.Смета им Химна,Грб,Дан Српске,а на крају и назив СРПСКА.

Name

АР

11.02.2017 08:47

Па стаје ово људи па јел могуце да се оволика узбуну дизе.Ко није крив он се понаса као неко ко није крив за несто сто га оптузују.А у нас само сто галаме И пријете ако ви урадите ревизију ми це мо изаци из институција па ста це мо онда.Ко це нам паре давати Ста це миле И Зељкица без новаца.

Name

реално

11.02.2017 08:57

Србија је вец крива,јер је то ревизија пресуде,а не ревизија тузбе.

Name

Тешко Нама

11.02.2017 08:29

Ови наши само спинују јавност,а ништа не раде сем да плаше народ. Снсд би што већу кризу да сакрију криминал,а ови из Савеза за промјене би да Народ изнервиран изађе на улицу,наравно спонтано сруши власт,па да они засједну,умјесто да позову народ на побуну и ставе се на чело! Овако само причају,јер је лакше имати лијепа примања-причати без икакве одговорности! Не желе они власт,јер се боје и немају ПЕТЉУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

11.02.2017 08:44

Па власт сад переузети је веома ризицно. Касе су празне. Обецања истросена.Ста мјењати кад си сворц???

Name

Дијагноза

11.02.2017 08:31

Ревизију не жели један народ него пар људи различитих националности који тимепокушавају продужити мандате у власти. То је једина истина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавина

11.02.2017 08:38

Цовицу да знас за идуце изборе це ти бити поново протукандидат Зељко комсиц и нецес висе бити такозв.легитимни хрватски заступник него це то бити Зељко или Славо Кукиц,па ти онда кукај да си угрозен али лицно а не крити се у име хрвата.Ти цес посље бити легитимни представник своје виле у мостару док додје правда да ти се одузме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.02.2017 08:45

"Неце бити ауторизације". А хоће ли бити хљеба,посла за младе људе,пензија,помоћи старим и немоћним? Хоће ли бит здравствене заштите и јефтинијих љекова? Хоце ли бити живота у овој Тунгузији? То ви нама реците и о томе се свађајте,а тужбе и ревизије пустите крају. Нека тужује ко кога хоће,имају судови и нека то рјешавају а Ви господо политичари радите нешто за овај напаћени и луди народ или бјежите из фотеља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

11.02.2017 12:02

Драго ми је да видим да на овом порталу јос има нормалних људи. Потписујем свако слово које си написао.

Name

Последњи кинески цар

11.02.2017 12:32

Хвала друже. Млате са нама као са сламом,а ми гледамо, ћутимо или понешто напишемо тек да из себе избацимо горчину и рекнемо нешто. И на томе остане,јер ништа даље да предузмемо. Нема нас ко ни повести у неке протесте и демократску борбу против лопова,националиста и људи никаквог морала,јер свако од њих има неке своје интересе и дебелу плату,па им је добро били на власти или у опозицији. Раније ме чудио народ како дозволи да увијек исти пролазе ,како на изборима увијек бирамо исте. Сада ме више нечуди ни то,видим да је великој већини становништва ове земље или добро,а ако није,онда смо подебело малоумни односно неписмени. Поздрав колега!

Name

цобер

11.02.2017 10:32

Ја мислим да Бакит прави кардииналну грешку-Треба прикупити све правомочне пресуде војног и цивилног врха РС изанализирати и тражити на уставном суду ратну одштету јер и сами кажу и тврде да су настали 9, 1 .1992 год и самим тим сносе кривицуАко суд каже да нема ништа од тога јер је РС настала у Дејтону ником ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Н

12.02.2017 08:46

А јадни Срби нису криви као и увјек за ниста...

ОДГОВОРИТЕ