Подвођењем кћерке враћао дугове

Петнаестогодишњу М. М. из Смедеревске Паланке тек чека судско суочавање са родитељима, који су је последње три године подводили, али и са петорицом комшија који су је сексуално искоришћавали на име дугова њеног оца. И родитељи, И. М. (46) и Т. М. (38), као и комшије које су са њиховом ћерком имали сексуалне односе, ухапшени су и, према одлуци суда у Смедереву, одређен им је притвор до 30 дана.

Србија 11.02.2017 | 07:18
Подвођењем кћерке враћао дугове
Девојчица је, како сазнаје "Блиц", после откривања случаја и хапшења осумњичених, смештена у хранитељску породицу.

"Тужилаштво још није затражило њено саслушање јер је малолетна, а у питању је веома осетљиво кривично дело. Она је смештена код хранитеља и у понедељак креће у школу. Њено психо-физичко стање је под надзором Центра за социјални рад, али је она сада добро и није под медицинским третманом. Оно што је преживела у последње три године је, међутим страшно, нешто што не би смело никоме да се догоди, а камоли детету од 13 година и то је сигурно оставило дубоке последице које ће вероватно трајати цео живот", каже за "Блиц" извор упућен у истрагу.

Случај је откривен током посете радника паланачког Центра за социјални рад једној породици и разговора са другом девојком. Девојчица М. М. се затекла у тој кући и онда се поверила социјалним радницима. Они су одмах алармирали полицију. Кренула је истрага како би се утврдило да ли је и колико тачно оно што је девојчица испричала. Испоставило се, нажалост, да је њена прича чак и много тежа и гора од онога што је у први мах она била спремна да подели са незнанцима.

"Девојчица је у својој 13 години први пут приморана на сексуалне односе. Отац је дуговао у кафани, позајмљивао паре од комшија, за цигаре, храну, пиће... Износе од 10.000 до 30.000 динара. Дугове родитеља је несрећно дете на тај начин отплаћивало", каже наш саговорник.

Најчешће се све одигравало у кући родитеља, који би за ту прилику изашли, а после су се преместили у једну напуштену кућу у Паланци. Колико често је девојчица била приморавана на сексуалне односе остаје да утврди већ сада обимна истрага.

Одмах по сазнању да је девојчица била сексуално експлоатисана, Више тужилаштво у Смедереву, које води случај, обратило се Јединици за заштиту жртава трговине људима.

"Због свих траума које је дете преживело добило је статус осетљивог сведока", кажу у Тужилаштву.

Осим родитеља, ухапшени су и П. С. (32), В. С. (46), . Ђ. (43) и Д. Ј. (54), сви из Смедеревске Паланке.

Сва четворица се сумњиче да су имали сексуалне односе са малолетном М. М. и да су на тај начин њеном оцу наплаћивали дугове које је направио. Води се поступак и против М. П. који је сада млађи пунолетник, али је као старији малолетник сексуално искористио дете, по истом основу - дуга.

Због тога што су двојица очевих "поверилаца" готово извесно били свесни да улазе у односе са девојчицом од 13 година, они ће, поред осталог, бити највероватније оптужени и за кривично дело обљубе над дететом.

У питању су комшије које су сигурно морале да знају колико дете има година, ако не тачно, а оно барем да је малолетна.

Као да то није било довољно, плаћање дугова на тај начин по Паланци, отац је несрећну девојчицу водио и у Београд, на чувени Плави мост. Ту је дете преживљавало нове трауме, принуђено да продаје своје тело.

"Она се противила томе, али је добијала батине од оца. То шта је она доживела тамо је страшно. Терао ју је да се проституише. А ценовник је био - хиљаду динара за класичан секс, 500 динара за орални секс", каже наш извор.

Отац је после девојчицине пријаве ухапшен на београдском Врачару. У Тужилаштву кажу да је у току идентификација осталих који су искористили несрећну девојчицу како би и они били приведени правди.

Прети им до 15 година затвора.

За кривично дело трговине људима, када је жртва трговине дете, казна запрећена законом је од пет до 15 година затвора. По старом закону који ће се овде вероватно примењивати запрећена казна је од једне до осам година затвора.

Извор: Блиц
Фото: Профимедиа/илустрација

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Искрено

11.02.2017 09:08

То се само у Србији мозе десити. Нема дана да се у Србији страсни догадјаји десавају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаги

11.02.2017 10:56

Није тацно да се то само у Србији десава. Такве ствари се назалост свуда десавају, а у наводно демократским друствима су много цесца појава. Најзалосније од свега је цињеница да судови и поред свих доказа о монструозности тих недела углавном доносе минималне законом предвидјене казне, а јако ретко највисе. Та пракса би се требала променити, а максималне казне код посебно теских кривицних дела да се крецу у распону од 20 до 40 година затвора, без права на умањење казне.

Name

Мд64

11.02.2017 09:33

Доживотни затвор и то са црнцима,овим монструмима је мало!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Породицни бизнис

11.02.2017 14:32

Нема говора, Вуциц је уредио Србију.

ОДГОВОРИТЕ