ПОР: Бенфика лако с Аруком, али шта уради Едерсон?!

Крампонима у месо противнику! Живковић у постави од првог минута, Митроглу два пута у мету, мајсторија Кариља. . .

Фудбал 10.02.2017 | 23:52
ПОР: Бенфика лако с Аруком, али шта уради Едерсон?!
Шампионска трка у Португалији се наставља - Бенфика је прва потегла, сада је на реду Порто! Актуелни шампион и троструки узастопни освајач пехара државног првака рутински је савладао Аруку са 3:0, упркос томе што је више од целог једног полувремена био са играчем мање. 

А све је закувао талентовани чувар Едерсон, који је већ у 42. минуту морао под туш после непромишљеног и умало погубног над Матеусом. Гости су успели да пробију дефанзивну баријеру Бенфике и дођу у прилику да постигну гол. Међутим, Матеусу се на путу до гола испречио Едерсон, који јесте први стигао до лопте како би је избио, али је левим ђоном ушао у „месо“ и умало озбиљније повредио Матеуса! Срећом, ништа се озбиљније није догодило, али је 23-годишњи Португалац морао на хлађење. Њега је заменио ветеран Жулио Цезар, који до краја утакмице није имао превише посла, упркос хендикепу са играчем мањка.

Тренер Руи Виторија пружио је шансу Андрији Живковићу од првог минута, а он је свом шефу узвратио прилично добром игром, што је препознала и Бенфикина публика. Ипак, у првом плану био је двоструки стрелац Костас Митроглу, који је Аруку одјавио у десетоминутном распону - у 25. и 35. минуту, када је тресао мрежу. Рутински, онако како он то зна - прво трзајем главом, а онда и сигурним хицем под пречку.

Коначни резултат потсавио је Андре Кариљо на самом старту другог полувремена и то правом мајсторијом на малом простору. Семедо је истрчао контру по десном боку и изнео лопту готово до противничког шеснаестерца. Онда је проследио додавање до Пиција, који је пронашао Кариља самог, а овај је лепим лоб ударцем матирао Болата и разрешио коме ће припасти цео плен.

ПРИМЕИРА - 21. коло

Петак:

Бенфика - Арука 3:0 (2:0)
/Митроглу 25, 35, Кариљо 49/

Субота:

12.45 Тондела - Феиренсе
17.00 Виторија Сетубал - Шавес
19.15 Есторил - Пасош Фереира
21.30 Виторија Гимараиш - Порто

Недеља:

17.00 Насионал - Белененсес
19.00 Мореиренсе - Спортинг Лисабон
21.15 Боависта - Брага

Понедељак:

21.00 Рио Аве - Маритимо

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар