442 одбројава: "Терминатор" Видић, па Бербатов?!

Познати фудбалски магазин проглашава списак најбољих странаца у Премијер лиги. Ево на које је место стављена "Стена" из Ужица.

Фудбал 12.02.2017 | 19:30
442 одбројава: "Терминатор" Видић, па Бербатов?!
Утицајни фудбалски магазин "Фоур Фоур Тwо" бира најбоље странце у Премијер лиги и међу њих убраја и играче из Србије, који су оставили дубок траг у острвском фудбалу. После Бранислава Ивановића, смештеног на 65. место, у петак је "позициониран" и Немања Видић, чувени штопер и бивши капитен Манчестер јунајтеда.

За многе изненађујуће, Видић није ушао у најбољих 20, јер су га енглески новинари прогласили за 27. најбољег иностраног играча историји Премијер лиге, у друштво Робера Пиреса (28. место), Ћавија Алонса (29. место), Жуниња Паулисте (30. позиција)...

Примера ради, исто друштво са друге стране - дакле, испред некадашњег играча Црвене звезде, Спартака из Москве и Интера - заузимају: 26. Клод Макелеле, 25. Димитар Бербатов, 24. Сеск Фабрегас, 23. Фернандо Торес, 22. Јирген Клинсман и 21. Јап Стам.

Ево шта аутори кажу о Видићу:

"Вероватно најбољи штопер британског кова у последње две деценије. Стигао је из Русије и носио је сва обележја дефанзиваца школованих традицији енглеске игре, заснованој на "крви и жестоким ударцима". Његове особине биле су - високи скок, потпуно одсуство сувишних детаља и терминаторска особина да не осети бол", описан је Србин.

"Ипак, њего представљање енглеској публици није прошло глатко. У првих неколико месеци се веома мучио са темпом и жестином Премијер лиге. Али, потом је вратио концентрацију, навикао се и буквално јачао. 'Сваки пут када бих прошао крај терена, видео бих Немању како диже тегове', рекао је једном приликом Пол Сколс о Видићу", такође подсећају енглески новинари.

Видић је наступао за Манчестер јунајтед од 2006. до 2014. године, за то време освојио пет титула Премијер лиге и Лигу шампиона 2008. Како је играо за "ђаволе" показала су и признања његових колега - самих фудбалера, који су га четири пута бирали у идеални тим првенства.

Такође, Видић је два пута проглашаван и за играча сезоне Премијер лиге - 2009. и 2011. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар