Легенда упозорава: Партизану пријети гашење!

"То није притисак, него реално чињенично стање. Куцали смо на сва могућа врата и сви су упознати колико је ситуација драматична" каже Александар Шоштар.

Остали спортови 12.02.2017 | 00:00
Легенда упозорава: Партизану пријети гашење!
Партизанова борба са егзистенцијом траје већ годинама, а легендарни ас и један од њабољих ватерполо голмана које је Европа икада имала и садашњи председник клубаАлександар Шоштар, упозорава да седмоструком шампиону Старог континента прети најгори могући сценарио.

Све што је учињено у досадашњем току сезоне је ствар чистог ентузијазма.

"Без обзира на мој оптимизам, Партизан је пред гашењем. То није притисак, него реално чињенично стање. Куцали смо на сва могућа врата и сви су упознати колико је ситуација драматична. Мислим да сви имају добру вољу, а разумем све проблеме у којима се сви као друштво налазимо. И поред свих недаћа Партизан је и сада, као и у бившој држави, локомотива ватерполо воза", истиче Шоштар за Новости.

Црно-бели су у јануару преживљавали можда најтеже тренутке у историји клуба. Због празне касе три недеље нису могли да обезбеде мазут за грејање базена на Бањици, тако да су морали да се сељакају, пишу Новости.

"Базен је радио за време санкција, бомбардовања 1999, а сада... Било је доста мука, надам се да је тај период иза нас. Захваљујем се свим људима који су нам помогли, сада имамо обећања да бисмо могли да функционишемо".

У овим околностима је тешко говорити о будућности.

"Како говорити о перспективи, када су дневне активности у магли. Истина, размишљамо да се ова млада екипа задржи, да се евентуално врати неко ко нас је лане напустио. То не кошта пуно, али је питање како да се ова читава ситуација реши. Ако је некоме стало до овога шта радимо, треба тако и да се понаша".

Признаје први човек црно-белих да је увек размишљао као спортиста, који жели врхунско остварење, а не као економиста, кога занима само профит.

"Титула првака Европе је један од разлога наших финансијских проблема. Да смо годину-две раније пустили играче не бисмо имали дугове, али не бисмо били шампиони. И питање је да ли би играчи, који су окосница репрезентације, постали олимпијски победници. Да су отишли прерано из нашег система рада, питање је како би се развијали, да ли би створили тако јак колективни дух. Зато не жалим, и сада бих урадио исто".

Наде још увек има.

"Свесни смо у којој је ситуацији привреда, да ватерполо не може бити изузет из друштва. Зато је потребно направити категоризацију да се зна ко, шта, због чега ради. У сваком случају, проблем може да се реши, само је неопходно да се каже шта се жели. Врата су отворена за све који хоће да дођу и да помогну, и без мене на месту председника. Није то моја приватна ствар. Нека дође ко хоће, само да се настави путем којим деценијама иде клуб. У суштини, држави је најбитније да се што више деце укључи у спорт, а резултат их "инфицира" да изаберу одређени спорт. То је оно што нас мотивише, имамо 350 деце, она су нам важна као први тим, јер имамо систем који нас одржава деценијама", каже Шоштар.

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар