Анализа - ''Златне коке'' Партизана: Црно-бијели имају право мало богатство у тиму!

Од трансфера Миленковића, Леонарда и Михајловића, које само чудо може да задржи у Хумској по истеку сезоне, црно-бели би могли да зараде чак 10 милиона евра и тако бар делимично угасе финансијски пожар.

Фудбал 12.02.2017 | 23:45
Анализа - ''Златне коке'' Партизана: Црно-бијели имају право мало богатство у тиму!
Иде Михајловић... Ипак не иде... Али зато одлази Леонардо. Ма не иде ни Бразилац, него Миленковић. На крају, остаде и Блеки... Бар засад, јер прелазни рок још није готов, а са управом Партизана - никад се не зна, то смо одавно научили!

Било како било, у Хумској задовољно трљају руке. Свесни су и челници црно-белих да у тиму коначно имају три златне коке, играче на којима, уз паметну политику, и те како могу да зараде. Уз мало среће, бар девет, а можда и 10 милиона евра!

Никола Миленковић, 19-годишњи штопер, тренутно вреди четири милиона. Толико је бар хтео Андерлехт да се испрси 31. јануара. Леонардо - два и по милиона (клаузула), а отприлике толико Партизан може да заради и на Немањи Михајловићу, који умало прошле недеље није завршио у Штутгарту. Сва тројица су пројектована за продају, питање је само када ће коцкице да се сложе?

- Било би пожељно да реализујемо неки трансфер и можда га завршимо ових дана док смо на Кипру. Али, није пресудно да продамо некога. Не морамо да журимо и продајемо испод цене - поручио је јуче из Лимасола Милош Вазура, директор црно-белих.

Најближи одласку је, чини се, ипак Леонардо. Бразилац је деловао помало и нервозно после одлуке челника да га не пусте у Јапан за 1,2 милиона евра.

- Верујте, опуштени смо сви... Леонардо не размишља о одласку. Свестан је да ће на крају сезоне, ако понови на пролеће оно што је чинио јесенас, добити много боље понуде и више новца. Ово што су Јапанци нудили нас не задовољава - нагласио је Вазура, вероватно циљајући целих 2,5 милиона, па можда и више...

Ипак, без сумње, Партизан највише може да заради на Миленковићу. За њега јесте прерано, сакупио је тек 1.660 минута у Суперлиги, али када вам над главом виси дуг од безмало 15 милиона, моменат је увек идеалан... - Јавио се Андерлехт, истина, али је то пропало. Међутим, један бундеслигаш га жели и они ће врло брзо доћи у Београд. Има и енглеских клубова, пуно их је који стоје у реду за Миленковића у јуну - додаје Вазура.

И за Михајловића је стигло неколико понуда. Прошлог лета талентовани нападач био је у излогу за пет милиона, сада би га дали и за три, па и за 2,5. Међутим...

- Ових дана су га желели Сент Етјен, Штутгарт и Ђенова. Нудили су 1.650.000 евра, али смо се захвалили. То је мало, Неца вреди много више - закључио је Вазура.

Да ли су ово лепе жеље или реалност, показаће време... Али из изјава Милоша Вазуре сигурно је само једно - тешко да ће ико из овог трија дочекати лето у Хумској...

Још играча у излогу

Евертон, Ђурђевић, Јевтовић, Стевановић...

На поменутом трију Партизан може највише да се заради, али далеко од тога да је то све што црно-бели имају да понуде. Евертон је први виђен за продају, чека се само добра понуда, слично као и у случају Марка Јевтовића, Немање Милетића и Алена Стевановића, док је највећа мистерија - Урош Ђурђевић. Он има уговор до лета 2019, али ако настави да решета мреже и на пролеће, питање је како ће већ овог лета челници одолети богатим понудама из Европе...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар