Грчка треба да напусти еврозону

Грчка треба да напусти еврозону и да се потом изврши отписивање њеног дуга, рекао је данас лидер њемачке Странке слободних демократа /ФДП/ Кристијан Линднер.

Свијет 09.02.2017 | 13:14
Грчка треба да напусти еврозону
Он је у изјави радију "Дојчландфунк" рекао да Атина теба да остане у саставу ЕУ како би могла да добије субвенције за инфраструктуру и подршку малим и средњим предузећима.

"Јасно је да Грчкој теба отписати дуг. То се може учинити само изван еврозоне, тако да овдје говоримо о `Грегзиту`", рекао је Линднер.

Недавна анкета показала је да ФДП, која је била мањи коалициони партнер конзервативаца канцелара Анегеле Меркел од 2009. до 2013. године, сада има подршку од пет до седам одсто грађана.

То значи да би странка могла да пређе цензус од пет одсто гласова на изборима 24. септембра и уђе у доњи дом парламента.

Линднер је рекао да грчки премијер Алексис Ципрас не намјерава да спроведе договорене реформе и да треба промијенити стратегију.

Влада Њемачке жели да Међународни монетарни фонд /ММФ/ учествује у исплати финансијске помоћи Грчкој ради већег кредибилитета ове акције, али се противи отписивању грчког дуга, што ММФ управо тражи.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Карадоз

09.02.2017 14:50

Пустити их из ЕУ отписати дугове дати јос једно сто милијарди неповратно и редовно им слати туристе..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

09.02.2017 17:41

Добра идеја!