Данас почиње 67. Филмски фестивал - Берлинале

У Берлину данас почиње 67. Међународни филмски фестивал - Берлинале на којем се 18 остварења налазе у такмичарску делу смотре за награду Златни медвед која ће бити додељена 18. фебруара, последњег дана фестивала.

Забава 09.02.2017 | 09:49
Данас почиње 67. Филмски фестивал - Берлинале
Фестивал ће отворити француски филм "Џанго" о џез гитаристи Џангу Рејнхарту редитеља Етијена Комара и то ће бити светска премијера тог остварења.
Жиријем председава холандски редитељ Пол Верховен познат по филмовима "Робокап" и "Ниске страсти".

На фестивалу ће бити приказан и флм "Реквијем за госпођу Ј.", у режији и према сценарију Бојана Вулетића, с Мирјаном Карановић у главној улози. Остварење ће бити приказано у оквиру званичне секције "Панорама Специјал".

Ове године фестивал, основан непосредно после Другог светског рата, поново пружа велико место европском ауторском филму с пољском редитељком Агњешком Холанд, Немцем Фолкером Шлендорфом, Финцем Акијем Каурисмакијем или Румуном Калином Петером Нецером, добитником Златног медведа 2013. за филм "Позиција детета".

Последњи лауреат Златног медведа је италијански редитељ Ђанфранко Рози који је престижну награду добио за документарац о мигрантима на Лампедузи.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар