Пет необичних знакова да имате проблема са срцем

Многи из незнања и неверице инфаркт преживе и прегурају на ногама. Ваше тело шаље јасне знакове, а на вама је да их препознате. Ово су неки необични знаци које не би требало да игноришете.

Здравље 09.02.2017 | 09:44
Пет необичних знакова да имате проблема са срцем
Многи из незнања и неверице инфаркт преживе и прегурају на ногама. Ваше тело шаље јасне знакове, а на вама је да их препознате. Ово су неки необични знаци које не би требало да игноришете, јер је, према подацима Светске здравствене организације, од 1970. до 2000. број срчаних обољења порастао 300 одсто.

Отечене ноге
Велика порција калоричне хране коју сте вечерали, пица или хамбургер не морају бити једини разлог зашто се осећате “као балон”. Отечене и тешке ноге могу бити индикатор тога да нешто није у реду са вашим срцем.
Задржавање течности је уобичајен симптом када срце не пумпа и не обрађује крв на правилан начин.
Пре него што се препаднете, заиста се запитајте зашто вам отичу ноге и обавезно се обратите лекару ако сматрате да то није од хране.

Главобоље
Постоји неколико врсти главобоља и није свака знак да вам срце слаби. Али ако је то бол удружен са још неким симптомима, као што су вртоглавице, то може указивати на проблем с анеуризмом и то захтева хитан лекарски преглед.

Грчеви у стомаку
Бол у грудима или непријатно трњење леве руке су симптоми који се најчешће везују уз срчане проблеме. Међутим, лекари кажу и да грчеви у стомаку могу бити индикатор. Посебну пажњу обратите ако осетите бол који никада пре нисте. Такође, и неуобичајен бол у горњем делу леђа може да указује на проблеме са срцем.

Исцрпљеност
Ово је најтежи симптом, јер може да индикује различите проблеме, а можда сте и једноставно само неиспавани.
Посебно код жена, необичан умор може да се примети за време срчаног удара, исто као и неколико дана пре самог удара. Константни умор немојте увек да приписујете времену, већ идите код лекара на преглед.

Несвестица и вртоглавице
Ако имате благе несвестице и кратке уздисаје, сматрајте да је крајње време да посетите лекара. Ваше тело шаље вам знакове да срце не ради како треба.
То може бити рани знак срчаних или плућних болести.

Новости
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ороз

10.02.2017 16:21

Хвала на објасњењу у вези са срцем.

ОДГОВОРИТЕ