Тест: Реми Партизана и Левског! Ђоле Јовановић добар, Тавамба баш лош!

Партизан голом младог нападача стигао до ремија против Левског - 1:1.

Фудбал 08.02.2017 | 17:30
Тест: Реми Партизана и Левског! Ђоле Јовановић добар, Тавамба баш лош!
Шта ће Партизану Леандре Тавамба - ту је Ђорђе Јовановић! На две од последње три контролне утакмице млади шпиц побија тези да „нема године за сениорски фудбал“. Године можда нема (18 ће напутнити 15. фебруара), али њух за гол и спортски безобразлук и те како поседује, што се најбоље видело у другом полувремену провере са Левским, где је поготком спасао црно-беле пораза и наговестио да би у овом тренутку могао да буде кориснији од Камерунца - 1:1.

Јовановић, стрелац 22 гола на јесењим утакмицама Омладинске лиге Србије, тразајем главом у 69. минуту, на центаршут Петра Ђуричковића (пружио још једну добру партију, мимо асистенције), сместио је лопту у мрежу Бојана Јоргачевића и себе приближио, ако ништа друго, бар листи од 18 играча на које ће Марко Николић рачунати на првенственим утакмицама, почев већ за десет дана.

Тај детаљ показао је колико је момак из Лепосавића „гладан голова“ и колико је у овом тренутку бољи од Тавамбе, коме ни још једна утакмица у припремном периоду није била довољна да покаже оно због чега је доведен. Да постигне гол. Новајлија из Каирата је био убедљиво најлошија карија у петој провери Парног ваљка на Кипру, играо је далеко од гола, ретко улазио у казнени простор, кад би добио лопту у ноге акције црно-белих би се углавном прекидале и ако је ово издање репер - јер је остала само генерана проба са Уралом на којој ће шансу у шпицу добити Урош Ђурђевић - тешко да је Тавамба убедио стручни штаб да заслужује место у првих 11.

Засад...

Делом је то „заслуга“ и његових саиграча, не толико офанзивних и опасних као, на пример, протв Зирке или Атлантаса, кад су лакше стварали шансе. Овога пута, лопта је углавном била на средини терена, Тавамба (без поготка на пет припремних мечева, укупно 346 минута) или Јовановић су је примали тек на 20-ак метара од гола и нису имали превише прилика да покажу реализаторске способности. Све до поменутог хица млађег центарфора, вештог корисника минута и у најави крадљивца времена пројектиованим стартерима.

Левски, коме је ово генерална проба уочи наставка бугарског шампионата, показао се као озбиљан ривал, успео је да одаљи црно-беле од Јорганчевића и да прети из организованих акција и(ли) контри. Највећу муку српски освајач купа имао је кад би се на њега залетео Роман Прохаска. Словачки везиста је имао прилику у првом, почетком другог полувремена је погодио стативу, да би у 57. минуту реаговао на одбитак Немање Стевановића (претходно скинуо зицер Адениџију) и довео састав из Софије у вођство, које је 12 минута касније анулирао Ђорђе Јовановић.

Вреди истаћи да је сасвим задовољавајућу партију за црно-беле на позицији задњег везног пружио Марко Јевтовић (капитен у одсуству Саше Илића и Мирослава Вулићевића), да је Мирослав Богосавац опет играо десног бека (коректно се снашао), да је лево дејствовао све бољи Мохамед ел Монир, као и да је Лазар Ћирковић неколико пута отклањао опасност пред Немањом Стевановићем.

Генералну пробу пред почетак другог дела првенства Суперлиге, Партизан ће имати у суботу против руског Урала.

ПАРТИЗАН - ЛЕВСКИ 1:1 (0:0)
/Јовановић 69 - Прохаска 57/

Лимасол
Стадион: Муниципал
Гледалаца: 100
Судија: Георгију Георгос (Кипар)
Жути картон: Минев (Левски)

ПАРТИЗАН: Стевановић - Богосавац, Ћирковић, Бошњак, Ел Монир – Јевтовић, Косовић, Михајловић (од 62. Дамјановић), Ђуричковић – Јовановић (од 75. Марјановић), Тавамба (од 75. Петров).

ЛЕВСКИ: Јоргачевић, Јаблоноски, Пиргов, Минев, Костадинов, Огњанов, Прохаска, Бурабија, Нар, Аниете, Адениџи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар